Le MANSORY: Βασισμένο στο Ford GT [video]

Le MANSORY: Βασισμένο στο Ford GT [video]

Η Mansory βελτιώνει το Ford GT με ανασχεδιασμένο αμάξωμα και περισσότερη ισχύ.

Ο βελτιωτικός οίκος Mansory παρουσίασε τη δική του εκδοχή του Ford GT με το όνομα "Le MANSORY", που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 3 μονάδων με αφορμή την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford GT

Όπως έχουμε συνηθίσει από τις δημιουργίες του Mansory, οι επεμβάσεις του στο Ford GT είναι το αντίθετο από διακριτικές. Αντί για ένα απλό bodykit, ο οίκος επέλεξε να ανασχεδιάσει όλα σχεδόν τα πάνελ του αμαξώματος, χαρίζοντας στο μοντέλο εξωτερική εμφάνιση που θυμίζει ερπετό. Το νέο αμάξωμα που είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα έχει φαρδύνει κατά 50 mm ενώ είναι βαμμένο σε απόχρωση Bleurion Race που συνδυάζεται με γυμνό ανθρακόνημα.

Ford GT Le Mansory

Το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο του  "Le MANSORY" είναι η ανασχεδιασμένη μάσκα. Εκεί, εκτός από το νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενσωματωμενο σπλίτερ και αεροδυναμικά πτερύγια, βρίσκουμε τα φώτα LED της Mansory (ίδια με αυτά της Mansory Cabrera) και το νέο καπό με αεροδυναμικά κανάλια που έχουν επένδυση από ανθρακόνημα και θυμίζουν δέρμα ερπετού.

Στην οροφή προστέθηκαν δύο εισαγωγές που στέλνουν περισσότερο αέρα στο κεντρικά τοποθετημένο μοτέρ. Στο προφίλ βρίσκουμε επιπλέον εισαγωγές αέρα, πτερύγια και προεκτάσεις των μαρσπιέ. 

Πίσω η εικόνα είναι αντίστοιχη, με το νέο προφυλακτήρα να φιλοξενεί διαχύτη και περισσότερες εσοχές, τριπλές απολήξεις της εξάτμισης ανάμεσα στα φώτα και μια τεράστια σταθερή αεροτομή με κεντρικά τοποθετημένες βάσεις.

Ford GT Le Mansory

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford GT: Αναβαθμισμένο για το 2020 με περισσότερη δύναμη

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέες επενδύσεις από Alcantara, αρκετό ανθρακόνημα και επιγραφές Le Mansory σε διάφορα σημεία.

Εκτός από τις εκτενέστατες αισθητικές επεμβάσεις η Mansory έβαλε το χεράκι της και στα  μηχανικά μέρη του Ford GT. Χάρη σε νέο λογισμικό, ο twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων αποδίδει 710 PS και 840 Nm, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 354 km/h. Παράλληλα, έχουμε σφυρήλατους τροχούς 21" που φορούν ελαστικά Continental Sport Contact 6.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε το κόστος του μοντέλου, όμως είναι σίγουρο πως μιλάμε για επταψήφιο νούμερο. Μένει να δούμε αν θα βρεθούν τρεις άνθρωποι αρκετά πρόθυμοι ώστε να θυσιάσουν τα σπάνια και ιδιαίτερα ποθητά Ford GT τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube