Changan Hunter, ψήνεσαι για κινεζικό PHEV pick-up με €18.000;

Changan Hunter, ψήνεσαι για κινεζικό PHEV pick-up με €18.000;

Απολαύστε ξένοιαστους ηλεκτρικούς τρόπους χάρη στον range extender δίλιτρο κινητήρα βενζίνης.

Αυτό είναι το Changan Hunter, ένα επαναφορτιζόμενο διπλοκάμπινο από την Κίνα που υπόσχεται πάνω από 1.000 km αυτονομίας, συγκεκριμένα έως 1.031. Προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, αλλά χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια, οπότε γεμίζει στο βενζινάδικο.

Το Changan Hunter αντιμάχεται το πρόβλημα της αυτονομίας των EV με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που επιλέγουν και το Nissan Qashqai e-POWER και το Yangwang U8 με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και τα 1.200 PS.

Μπορεί ένα διπλοκάμπινο να απολαμβάνει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης; Και τι γίνεται με την αυτονομία; Κανένα πρόβλημα, λένε οι Κινέζοι. Αρκεί να φουλάρετε στο προηγούμενο βενζινάδικο

Η βασική έκδοση έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 177 PS και κινεί τους πίσω τροχούς. Η 4κίνητη υιοθετεί και μπροστινό ηλεκτροκινητήρα, που προσθέτει 95 ίππους στην εξίσωση.

Changan Hunter

Αμφότερες έχουν πακέτο μπαταριών 31,18 kWh, το οποίο παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 180 km σύμφωνα με τον πολύ γενναιόδωρο κινεζικό κύκλο δοκιμών CLTC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό το pick-up έχει καρότσα 4,9 μέτρων!

Στη συνέχεια αναλαμβάνει να παρέχει ενέργεια ο δίλιτρος θερμικός, οπότε η συνολική αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 1.031 km. Περιέργως, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι τόσο η πισωκίνητη, όσο κι η 4κίνητη έκδοση, βγάζουν τα ίδια ακριβώς χιλιόμετρα.

Changan Hunter

Το Changan Hunter έχει μήκος 5.380 μμ, πλάτος 1.930 κι ύψος 1.885, με μεταξόνιο 3.180 mm. Διατίθεται και σε μακρύτερη έκδοση με μήκος 5.630 mm και μεταξόνιο 3.430.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό το pick-up παρέμεινε για μήνες μέσα σε παγωμένο ποτάμι

Με πρίζα παροχής έως 3.3 kW για να τροφοδοτείτε τις συσκευές σας, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και δυνατότητα OTA αναβαθμίσεων, οι Κινέζοι εργάτες δεν έχουν λόγο να παραπονιούνται για τον εξοπλισμό.

Changan Hunter

Ειδικά από τη στιγμή που η βασική έκδοση ξεκινά από τα €18.150, ενώ η 4κίνητη από τα €19.500. Εκτός δρόμου είναι ικανό, με γωνία προσέγγισης 29 μοιρών και γωνία αναχώρησης 27 μοιρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έχετε ξαναδεί pick-up με εφτά πόρτες;

Περιττό να πούμε ότι αν το κινεζικό μοντέλο ήταν διαθέσιμο στο ελληνικό κοινό σε παραπλήσιες τιμές, η ελληνική αγροτιά θα ήταν εξαιρετικά πρόθυμη να αποχωριστεί το αγαπημένο της πετρέλαιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube