Με ποια κινεζική φίρμα ενώνει τις δυνάμεις της η VW;

Με ποια κινεζική φίρμα ενώνει τις δυνάμεις της η VW;

Η VW σε συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng παρουσίασαν τη νέα αρχιτεκτονική CEA, μέσω της οποίας φιλοδοξούν να μειώσουν το κόστος των μελλοντικών ηλεκτρικών τους μοντέλων κατά 40%.

VW-Xpeng

Η VW, θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση στην κινεζική αγορά, συνεργάζεται με την Xpeng, προκειμένου να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται πάνω στην πλατφόρμα China Electrical Architecture (CEA), πάνω στην οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά EV του γερμανικού κολοσσού για την αγορά της Κίνας από το 2026 και εφεξής.

Προσώρας, τα μοντέλα της VW που πωλούνται στην Κίνα, βασίζονται στην γνωστή πλατφόρμα MEB, που κατασκευάζεται στη Γερμανία. Ωστόσο, η νέα πλατφόρμα CEA, αναμένεται να μειώσει το κόστος εξαγωγής αλλά και μεταφοράς των αυτοκινήτων.

Η VW, μέσω της συνεργασίας με την Xpeng, φιλοδοξεί να τονώσει τις πωλήσεις των EV της στην αγορά της Κίνας

Xpeng P7

Τι θα γίνει όμως μέχρι το 2026; Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού ένα SUV, βασισμένο στην πλατφόρμα του του Xpeng G9. Συν τοις άλλοις, η κοινοπραξία περιλαμβάνει συμφωνίες με προμηθευτές και συνεργασία για περαιτέρω τεχνολογικές εξελίξεις.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως η VW, κατέχει το 4,99% της Xpeng και ως εκ τούτου, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνολογίες της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Από αυτές, ξεχωρίζει αναμφίβολα το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης XNGP, που προσομοιάζει με το Full Self-Driving της Tesla.

«Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πρέπει να προσαρμόσουμε τη δομή των αξόδων μας για να δρούμε σε αυτό το περιβάλλον», τόνισε ο Ralf Brandstaetter, επικεφαλής της VW στην Κίνα.

Xpeng G9

Η αλήθεια είναι πως οι Κινέζοι καταναλωτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη γερμανική φίρμα, καθώς την περασμένη χρονιά πουλήθηκαν 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σε σύνολο 3,23 πωλήσεων του VW Group.

Πλην όμως, η μερίδα του λέοντος αφορούσε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα EV περιορίστηκαν σε μόλις 155.000 μονάδες, με αποτέλεσμα o Όμιλος να λάβει την απόφαση να ενισχύσει την εξηλεκτρισμένη παρουσία του στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Μένει να δούμε αν η συνεργασία με την Xpeng θα φέρει σε βάθος χρόνου τα προσδοκώμενα για αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube