VW dieselgate: Υψηλόβαθμα στελέχη γνώριζαν από το 2006

VW dieselgate: Υψηλόβαθμα στελέχη γνώριζαν από το 2006

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων ενημέρωσης, υψηλόβαθμα στελέχη της VW γνώριζαν από το 2006 τις παρατυπίες στο λογισμικό των TDI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, στο εσωτερικό του VW group, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών, υπήρχαν συζητήσεις για μια συσκευή που αφορούσε στις εκπομπές ρύπων και θα βοηθούσε τους TDI από το 2006.

Η αποκάλυψη έγινε στο χθεσινό φύλλο και βασίζεται στα αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη στο εσωτερικό της VW group. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που δεν ήταν ενήμερο, ειδοποιήθηκε για την υπόθεση το 2011 από έναν πληροφοριοδότη. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε εμπλακεί στην εφαρμογή της αμφιλεγόμενης τεχνολογίας προκειμένου να περάσουν οι TDI τα τεστ εκπομπών ρύπων και να πάρουν έγκριση τύπου. Παρόλα αυτά το ανώτερο στέλεχος προτίμησε να τον αγνοήσει.

Η Sueddeutche Zeitung μιλά για «απελπισμένες προσπάθειες» από την πλευρά της VW προκειμένου να συμμορφωθούν οι TDI με την αμερικάνικη νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων. Οι εργαζόμενοι δούλεψαν εντατικά προκειμένου να βρουν μια γρήγορη και οικονομική λύση, αλλά στο τέλος απέτυχαν. Οπότε, αντί να πουν στο διοικητικό συμβούλιο ότι απέτυχαν, προτίμησαν την απάτη. Γιατί δεν άντεχε να φορτωθεί το βάρος της αποτυχίας.

Το VW group θα μιλήσει δημοσίως για τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που αφορά στο dieselgate τον Απρίλιο, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο η VW είχε πει ότι ελάχιστοι μόνο γνώριζαν για το θέμα της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των TDI κινητήρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube