Το Volvo XC60 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2017 [video]

Το Volvo XC60 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2017 [video]

Το EuroNCAP ανακοίνωσε ότι το Volvo XC60 είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που δοκίμασε το 2017.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του EuroNCAP, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που ο οργανισμός δοκίμασε το 2017 ήταν το Volvo XC60, με το σχεδόν απόλυτο σκορ 98% στην προστασία ενήλικων επιβατών.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το ποσοστό 95% που πήρε στον τομέα οδηγικών βοηθημάτων, επίδοση κατά 20% καλύτερη από το δεύτερο στην κατάταξη αυτοκίνητο στην κατηγορία των «Μεγάλων Off-Road». Ο Malin Ekholm, αντιπρόεδρος του εξειδικευμένου Κέντρου Ασφάλειας του Σουηδού κατασκευαστή δήλωσε σχετικά: «Το νέο XC60 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχει ποτέ φτιάξει η Volvo. Είναι εξοπλισμένο με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία που στόχο έχει να βοηθήσει τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, όπως οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο που μπορεί ενδεχομένως να προκύψει και από τα οχήματα που το ακολουθούν. Είμαστε περήφανοι που η προσήλωσή μας στην ασφάλεια και στην διαρκή ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας αναγνωρίζεται από το EuroNCAP».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo XC60 D5 AWD

Η Volvo πήρε την πρώτη θέση και στις τρεις διαφορετικές δοκιμές αυτόνομης πέδησης: Σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον σε σχέση με άλλο όχημα, αλλά και σε σχέση με πεζό. Εκτός από το Volvo XC60 που πήρε την πρωτιά στο σύνολο των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν, άρα και στην κλάση του, το EuroNCAP βράβευσε επίσης τα VW Arteon, T-Roc και Polo, Subaru Impreza και XV, και Opel Crossland για την πρωτιά στην κατηγορία τους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube