Volkswagen: 6.000.000+ αυτοκίνητα το 2017

Volkswagen: 6.000.000+ αυτοκίνητα το 2017

Το dieselgate τελικά δεν είχε καμία επίπτωση στο δημοφιλές του VW Group και κατ’ επέκταση στις πωλήσεις του.

Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για τη φίρμα Volkswagen που ξεπέρασε μόνη της το κατώφλι της παγκόσμιας παραγωγής των έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Η χρήση του 2017 για το VW Group θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, άριστη κατά τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου του, Matthias Müller. Αλλά ειδικά για τη φίρμα της Volkswagen θα είναι εξαιρετικά, καθώς μέχρι μεθαύριο, Κυριακή, οι γραμμές παραγωγής της εταιρείας σε όλον τον κόσμο, όπως ανακοινώνει η ίδια, θα έχουν ξεπεράσει το κατώφλι των έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Ένα μεγάλο επίτευγμα που θα είχε θέσει την Volkswagen πέρυσι στο επίπεδο του ομίλου Ford που μόλις ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια μονάδες.

Προφανώς, ο πολλαπλασιασμός των προϊόντων δεν είναι άμοιρος συνεισφοράς σε αυτή την επιτυχία. Μπόλικα νέα μοντέλα ήρθαν να προστεθούν στον κατάλογο του Wolfsburg: Tiguan, Tiguan Allspace, T-Roc, νέο Polo, Arteon (αν και το μερίδιο της μπερλίνας της φίρμας είναι λιγότερο σημαντικό από τα άλλα μοντέλα) ή το Santana (Passat), το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen T-Roc 1.0 TSi 115 PS

Στο κοντέρ των πωλήσεων μεγάλη επιτυχία κατήγαγαν τα Polo, Golf Jetta και Passat, γεμίζοντας λεφτά τα ταμεία που θα χρηματοδοτήσουν την ηλεκτρική λαίλαπα της VW. Συνυπολογίζοντας δε ότι το Τ-Roc δεν έχει αρχίσει ακόμη να γράφει καλά καλά, και ότι επίκεινται το μικρό crossover T-Cross και το Golf όγδοης γενιάς, εκτιμούμε ότι αυτή η θετική εξέλιξη στα νούμερα θα συνεχιστεί.
 

Να θυμίσουμε ότι η Volkswagen διαθέτει στους καταλόγους της 60 μοντέλα που κατασκευάζονται σε 50 εργοστάσια, κατανεμημένα σε 14 χώρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube