Θα είναι έτσι το νέο Nissan Micra Nismo;

Θα είναι έτσι το νέο Nissan Micra Nismo;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο Nissan Micra θα έχει και Nismo έκδοση. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν θα έχει μια τέτοια όψη, όπως στη φωτογραφία και κυρίως αν ο κινητήρας του θα προέρχεται από το Renault Clio RS

To νέο Nissan Micra ήταν σίγουρα ένα από τα αυτοκίνητα που συζητήθηκαν περισσότερο στην Έκθεση του Παρισιού, όπου έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του. Κυρίως λόγω της φουτουριστικής του εμφάνισης.

Τώρα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες αναλογίες, δυναμική σχεδίαση και μηχανικά μέρη από το Renault Clio της επόμενης γενιάς (που θα φτιάχνεται στην ίδια γραμμή παραγωγής), η Nissan θέλει να ανταγωνιστεί τα market-leader μοντέλα της κατηγορίας – κι ας κλέψει πωλήσεις από το Clio. Στο ίδιο πλαίσιο βλέπουμε πως το νέο Micra θα χρησιμοποιεί και τους ίδιους κινητήρες που τοποθετούνται αυτή τη στιγμή και στο Twingo και στο Clio: Από τον ατμοσφαιρικό 1000άρη των 70 PS μέχρι τον υπερτροφοδοτούμενο 0.9 Tce των 90 η 110 PS και τον ντίζελ 1.5 dCi, με 90 και 110 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Renault Clio RS

Το Juke έχει Nismo έκδοση και μάλλον ήρθε η ώρα η γιαπωνέζικη εταιρεία να αποκτήσει άλλη μια μικρή, γρήγορη έκδοση. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν, εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, το αναμενόμενο Nissan Micra Nismo θα κινείται από τον ίδιο 1.6 τούρμπο κινητήρα του Clio RS και αν ναι ποια θα είναι η απόδοσή του και το κιβώτιο μετάδοσης, δεδομένου ότι το RS βγάζει 200 PS, το RS220 Trophy αποδίδει 220 PS και τα δύο έχουν αποκλειστικά αυτόματο 6άρι κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη.

[Πηγή autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube