Τα ρεκόρ της χρονιάς στο Nürburgring [video]

Τα ρεκόρ της χρονιάς στο Nürburgring [video]

Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, κάνουμε μια ανακεφαλαίωση με τα ρεκόρ που έγιναν μέσα στο 2017 στο Nürburgring, για να μη χάσουμε το λογαριασμό.

Αν και σε μια πίστα 20+ χιλιομέτρων οι διαφορετικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, κατάσταση οδοστρώματος, κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσουν πολύ τους χρόνους, και επίσημος φορέας που να πιστοποιεί τις  προδιαγραφές του αυτοκινήτου που δοκιμάζει να πετύχει ένα ρεκόρ δεν υπάρχει, παρόλα αυτά, τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους petrolheads, ο κορυφαίος χρόνος στο Nordschleife είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της αυτοκίνησης. ü

Ξοδεύονται πολλά χρήματα και γίνεται τεράστια επικοινωνία πάνω σε αυτό. Τα Μέσα ξοδεύουν άπειρες σελίδες και το YouΤube γεμίζει με video, στην αρχή κατασκόπων και εν συνεχεία τα επίσημα in-car που προσκομίζονται ως αποδεικτικά στοιχεία. Βέβαια και πάλι, αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι αν το αυτοκίνητο που βλέπουμε να οδηγείται φόραγε κάποια ειδικά λάστιχα φτιαγμένα αποκλειστικά για την περίσταση, αν είχε 0,3 bar παραπάνω πίεση στο τούρμπο και έβγαζε +50 άλογα, αν είχε το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που βγαίνει στην παραγωγή. Αλλά αφού όλοι ενδιαφέρονται τόσο για αυτό, μην το χαλάσουμε. Ο Stefan Bellof εξακολουθεί να έχει το απόλυτο ρεκόρ με την αγωνιστική Porsche 956 και χρόνο 6’11”13. Και με δεδομένο ότι η πίστα δεν χρησιμοποιείται πλέον για αγώνες, δύσκολα θα το δούμε να σπάει. Μέσα στο 2017 πάντως σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις, για αυτοκίνητα που δεν είναι αγωνιστικά και που λιγότερο ή περισσότερο τα λες «δρόμου». Έστω και με πολλά εισαγωγικά.

Ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής Porsche 911 GT2 RS 6’ 47” 3


Η απόλυτη 911, ένα τέρας δύναμης, με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Τόσο εκλεπτυσμένο και εστιασμένο στην συνολική απόδοση που νίκησε ακόμη και την 4κίνητη, πιο σοφιστικέ, κεντρομήχανη υβριδική τούρμπο Porsche 918.

Ταχύτερο προσθιοκίνητο Honda Civic Type R 7’ 43” 8


Η… «υπερβολική» εμφάνιση, με την τεράστια φτερούγα, τα επιθετικά σπόιλερ και τους τεράστιους τροχούς υποστηρίζεται από το περιεχόμενο. Το σύνολο γράφει εξαιρετικούς χρόνους και πείθει ως πολεμικό εργαλείο.

Ταχύτερη 4θυρη μπερλίνα Jaguar Project 8 7’ 21” 2


Σε αντίθεση με την Giulia Quadrifoglio που είχε νωρίτερα αυτό το ρεκόρ, η συγκεκριμένη Jaguar είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση με την φροντίδα του τμήματος Special Vehicles Operations της βρετανικής εταιρείας. Καρδιά του αυτοκινήτου είναι ένας 5λιτρος κομπρεσοράτος V8.

Ταχύτερο SUV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 7’ 51” 7


προηγούμενα ρεκόρ στη γερμανική πίστα κατείχαν τελευταία (από το 2015) η Porsche Cayenne Turbo S με 7' 59" 74 και το Range Rover Sport SVR που είχε γυρίσει σε 8’ 14” το 2013. Ο χρόνος της Stelvio Quadrifoglio ισοφαρίζει ακόμη και αυτόν της BMW M4 το 2015 και τοποθετεί το αυτοκίνητο ανάμεσα στα 100 πιο γρήγορα στο Nürburgring.

Ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ΝΙΟ EP9 6’ 45” 9


Μια κινεζική φίρμα άγνωστη στην Ευρώπη ήρθε από το πουθενά να φτιάξει ένα ηλεκτρικό hypercar βγαλμένο από video game και να τρελάνει τα χρονόμετρα. Είχαν κατασκηνώσει για μέρες στο Ring αλλά η εκστρατεία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου McLaren P1 LM 6’ 43” 2
Η McLaren P1 GTR είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο αποκλειστικά για πίστα, χωρίς έγκριση τύπου για κανονική κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η αγωνιστική  ομάδα Lanzante όμως, σε συνεργασία και με την άδεια  του εργοστασίου, έκανε τις απαραίτητες μετατροπές σε πέντε κομμάτια ώστε να πάρουν πινακίδες. Δεν θεωρείται λοιπόν αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά δεν μπορείς να το εξαιρέσεις από τα αυτοκίνητα «δρόμου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube