Διαθέσιμη για παραγγελίες η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Διαθέσιμη για παραγγελίες η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Οι παραγγελίες για την κορυφαία έκδοση του ιταλικού SUV άνοιξαν και στη χώρα μας, με τιμή στα €130.000.

Η Alfa Romeo Stelvio έκανε αίσθηση στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV με τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Με μπροστινό σύστημα που θυμίζει σπορ αυτοκίνητο σε αμεσότητα και ακρίβεια, η συνολική της αίσθηση ανεβάζει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη για τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210 PS Q4

Τα χαρακτηριστικά αυτά εκφράζονται στο μέγιστο βαθμό στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, που κινείται από τον V6 των 2,9 lt με τα δύο τούρμπο τους 510 PS και τα 61,2 kgm.

Πρόκειται για τον ίδιο που χρησιμοποιεί και η αντίστοιχη έκδοση της Giulia, με την οποία άλλωστε η Stelvio μοιράζεται τα μηχανικά της μέρη. Η βασικότερη διαφορά προκύπτει από τη χρήση του συστήματος τετρακίνησης Q4, το οποίο επίσης κάνει χρήση του ενεργού Torque Vectoring στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Με απόβαρο 1.830 kg, η αναλογία kg/PS φτάνει μόλις τα 3,6, οπότε σε συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων, η κορυφαία Stelvio πετυχαίνει 0-100 km/h σε μόλις 3,8” και η τελική της φτάνει στα 283 km/h.

Το σύστημα τετρακίνησης, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το ενεργό Torque Vectoring συντονίζονται από το Chassis Domain Control, το οποίο δίνει συναρπαστικές σπορ ικανότητες στην κορυφαία Stelvio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Γι’ αυτό εξάλλου και μιλάμε για το αυτοκίνητο που ανακηρύχθηκε το ταχύτερο SUV που έχει γυρίσει ποτέ στην Πράσινη Κόλαση του Nϋrburgring, με χρόνο 7’ 51” 7.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον τιμοκατάλογο που επισυνάπτεται παρακάτω, η τιμή της κορυφαίας Stelvio είναι €130.000 και οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και στη χώρα μας. Προφανώς ο εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Μεταξύ άλλων, στάνταρ είναι οι 20άρες ζάντες αλουμινίου, τα σταθερά αλουμινένια paddles για το κιβώτιο στην κολόνα του τιμονιού, οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα καθίσματα από δέρμα και αλκαντάρα και η οθόνη TFT 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια ακόμα οθόνη, 8,8 ιντσών, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός του συστήματος infotainment.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Alfa Romeo Stelvio σπάει το ρεκόρ των SUV στο Nϋrburgring [video]

Το μόνο ουσιαστικό στοιχείο που μένει για τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι τα κεραμικά φρένα, που όχι μόνο έχουν καλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση αλλά είναι και 17 kg πιο ελαφριά από τα συμβατικά.

Όπως και όλες οι Stelvio έτσι και η Quadrifoglio διατίθεται και με ένα πακέτο που περιλαμβάνει 5ετή εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε και στο site της εταιρείας.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube