Τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην Ιστορία, κατά τον Dieter Zetsche, πρόεδρο της Mercedes-Benz

Τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην Ιστορία, κατά τον Dieter Zetsche, πρόεδρο της Mercedes-Benz

Ο πρόεδρος της Mercedes-Benz Dieter Zetsche αποκαλύπτει τα τέσσερα αυτοκίνητα που θεωρεί τα πιο εμβληματικά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Και δεν έχουν (όλα) άστρο στο καπό.

Το αυτοκίνητο, ως αυτόνομα κινούμενο από μηχανή όχημα με οδηγό, έγινε αυτό που ξέρουμε σήμερα χάρη στο Benz Patent-Motorwagen που κατασκευάστηκε το 1885.

Η Ford με το Model T εκβιομηχάνισε την ιδέα στις αρχές του 20ου αιώνα. Για να έρθουν αρκετές δεκαετίες αργότερα άλλα αυτοκίνητα να αφήσουν το δικό τους σημάδι στην εξέλιξη του είδους, όπως το Volkswagen Type 1 (το πρώτο Beetle) και το MINI.

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz G-Class, ο πρόεδρος της Daimler AG και ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους ανθρώπους στον κόσμο του αυτοκινήτου παγκοσμίως, ο Dieter Zetsche, στην ομιλία του αποκάλυψε την τετράδα των σημαντικότερων, των πλέον εμβληματικών αυτοκινήτων στην Ιστορία. Και αυτά είναι η Mercedes-Benz 300 SL, η λατρεμένη Gullwing, το Jeep Wrangler, η Porsche 911 και η Ford Mustang.

Σε αυτή τη λίστα αξίζει να προστεθούν πολλά αυτοκίνητα ακόμη, μαζικά αλλά και εξωτικά: Το Volkswagen Beetle, το Golf, το MINI, η Citroen DS (ο κλασικός «βάτραχος»), η Jaguar E-Type, οι Lamborghini Miura και Countach, οι Ferrari 250 GTO και F40, το Ford GT40,  το Land Rover Defender είναι από τα πρώτα που έρχονται το μυαλό. Αλλά αυτή είναι μια γενική λίστα, και όχι η προσωπική του προέδρου της Mercedes-Benz Dieter Zetsche, ο οποίος έδωσε τις δικές του προτιμήσεις σύμφωνα βεβαίως με το δικό του γούστο στα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube