Σκάνδαλο VW Group: Βρισκόμαστε σε τροχιά επίλυσης, λέει ο δρ. Herbert Diess

Σκάνδαλο VW Group: Βρισκόμαστε σε τροχιά επίλυσης, λέει ο δρ. Herbert Diess

Ο δρ. Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος των επιβατικών αυτοκινήτων VW, ανακοίνωσε ότι «εργαζόμαστε πάση δυνάμει προς επίλυση του θέματος που έχει προκύψει» για τα προβληματικά αυτοκίνητα ντίζελ.

Με βάση εσωτερική καταμέτρηση, η Volkswagen εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου πέντε εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητά της παγκοσμίως που ενέχονται στο σκάνδαλο με το παραπλανητικό λογισμικό.

Επιπλέον, κάποια μοντέλα και ανανεώσεις μοντέλων κινούνται αποκλειστικά από το μέχρι τώρα δημοφιλή κινητήρα ντίζελ EA 189 και εκτιμώνται σε πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών κάποιες σειρές Golf VI, η έβδομη γενιά του Passat και η πρώτη γενιά του Tiguan. Η VW υπογραμμίζει ότι η «συσκευή παράκαμψης» δεν αφορά το σύνολο των κινητήρων TDI που πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.


Δρ. Herbert Diess, επικεφαλής των επιβατικών VW: Εργαζόμαστε με φουλ ταχύτητα πάνω σε μια τεχνική λύση 

Σύμφωνα με το δρ. Herbert Diess, επικεφαλής των επιβατικών αυτοκινήτων της VW, «εργαζόμαστε με φουλ ταχύτητα πάνω σε μια τεχνική λύση που θα παρουσιάσουμε στους συνεργάτες μας, στους πελάτες μας και στο καταναλωτικό κοινό το ταχύτερο δυνατό. Ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους πελάτες μας το ταχύτερο δυνατό εάν τα αυτοκίνητά τους είναι σύννομα με τους κανονισμούς. Σας διαβεβαιώ ότι η  Volkswagen θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας, των αντιπροσώπων και του κοινού».

Η VW σύντομα θα δημοσιοποιήσει σε όλες τις αγορές τον ακριβή αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν με το παραπλανητικό λογισμικό και λέει ότι εξελίσσονται ήδη «διορθωτικά μέτρα» σε συνεργασία με τις αρχές πιστοποίησης. Η Volkswagen αναφέρει ακόμη ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι τα αυτοκίνητά τους παραμένουν «τεχνικώς ασφαλή και αξιόπιστα στο δρόμο».

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube