Porsche: Πιο ακριβές για «no deal Brexit»

Porsche: Πιο ακριβές για «no deal Brexit»

H Porsche ενημερώνει τους πελάτες στη Βρετανία ότι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον αν η χώρα δεν υπογράψει συμφωνία με την ΕΕ πριν από το Brexit.

Η μοιραία ημερομηνία της 29ης Μαρτίου πλησιάζει, αλλά το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη ψηφίσει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια αβεβαιότητα που θα επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία -για παράδειγμα, η Ford έχει πει στην Theresa May ότι σκέφτεται να κλείσει τα βρετανικά εργοστάσια.

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει επίσης ταχεία επίπτωση στην τιμή των εισαγόμενων αυτοκινήτων λόγω των νέων τιμολογίων. Επομένως, η Porsche προτίμησε να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που λέει σαφώς ότι οι πελάτες του θα πρέπει να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη αν δεν βρεθεί εμπορική συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες.

Όλοι οι πελάτες από τη Βρετανία που παραγγέλνουν Porsche, από τα μέσα Ιανουαρίου ενημερώνονται ότι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 10% στην τιμή του αυτοκινήτου σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία και να υπογράψουν ειδικό έγγραφο, αποδεχόμενοι αυτή την προϋπόθεση. Σαφώς λοιπόν, δεν τίθεται ζήτημα οποιουδήποτε «δώρου» στο πολύ άνετο περιθώριο κέρδους για κάθε πωλούμενη Porsche! Αλλά άμα σου αρέσει, τα χρήματα δεν έχουν σημασία, έτσι; Αυτοί πάντως που αγόρασαν το αυτοκίνητό τους πριν, αλλά ακόμη δεν τους έχει παραδοθεί, δεν τους ακουμπά η νέα τιμολογιακή πολιτική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube