Ford: Κυρία May, ετοιμάζουμε αλλού εργοστάσια

Ford: Κυρία May, ετοιμάζουμε αλλού εργοστάσια

Η Ford δήλωσε στη Βρετανή πρωθυπουργό Theresa May ότι προωθεί τις προετοιμασίες για τη μετακίνηση της παραγωγής από τη Βρετανία, ανέφεραν οι «The Times».

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης με επικεφαλής επιχειρήσεων ότι ετοιμάζει εναλλακτικές τοποθεσίες για τα εργοστάσιά της, στο εξωτερικό, ανέφεραν οι «The Times». Η Ford, σε συνέχεια της δημοσίευσης, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η Ford, η οποία διαθέτει δύο εργοστάσια κινητήρων στη Βρετανία, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με δαπάνη ύψους μέχρι 1 δισ. δολαρίων εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλοι κατασκευαστές έχουν προειδοποιήσει σχετικά με τα διόδια που θα μπορούσε να επιβάλλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, περιλαμβανομένων υψηλότερων τιμολογίων, διακοπής των αλυσίδων εφοδιασμού και απειλής για τις θέσεις εργασίας. Να θυμίσουμε ότι η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα άτακτο Brexit θα κόστιζε στη Γερμανία 100.000 θέσεις εργασίας

Ένας άλλος συμμετέχων στην ιδιωτική αυτή συνάντηση με την May είπε ότι και άλλες εταιρείες εξέδωσαν την ίδια προειδοποίηση όπως η Ford, ανέφεραν οι «The Times». «Δεν πρόκειται για μακρινό ενδεχόμενο πια -παίρνουμε μέτρα λόγω της αβεβαιότητας. Είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος συμμετέχων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan δήλωσε ότι εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή του νέου X-Trail στη Βρετανία και ότι θα τα κατασκευάζει αποκλειστικά στην Ιαπωνία, επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δυσκόλευε το μελλοντικό προγραμματισμό. Η Ford είναι η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία και απασχολεί περίπου 13.000 άτομα. Είναι δε η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της και ο προορισμός για περίπου ένα στα τρία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο γερμανικό εργοστάσιο του Μπλε Οβάλ στην Κολωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube