O Tavares, CEO της PSA, ξεκινά τις περικοπές στην Opel

O Tavares, CEO της PSA, ξεκινά τις περικοπές στην Opel

Όλη η στρατηγική και οι διαδικασίες της Opel θα περάσουν από ψιλό κόσκινο, καθώς τα υπάρχοντα αναπτυξιακά σχέδια από μόνα τους δεν επαρκούν για την επιτυχία της εταιρείας, λέει ο Tavares.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Groupe PSA, Carlos Tavares, προανήγγειλε πιθανές περικοπές κόστους στην Opel, σημειώνοντας σε συνέντευξη τύπου ότι το κόστος παραγωγής ήταν τουλάχιστον 50% υψηλότερο από ό,τι στα γαλλικά εργοστάσια της εταιρείας.

«Η δική μου εντύπωση είναι ότι πολλά προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι τα πράγματα κοστίζουν υπερβολικά στην Opel, καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια και οι διαδικασίες δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές», δήλωσε ο Tavares σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Die Welt.

«Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί, παντού και σε όλες τις λειτουργίες. Η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να είναι ένας τόπος όπου υπάρχουν πολλές σπατάλες», δήλωσε ο Tavares. Η PSA βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Opel ύστερα από την εξαγορά της από την General Motors, διαδικασία που όπως εκτιμούν οι αναλυτές θα οδηγήσει σε τεράστιες περικοπές θέσεων εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εξαγορά Opel από PSA: Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Η PSA, η οποία έχει ήδη δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τις δικές της τεχνολογίες και τις πλατφόρμες οχημάτων για τα μελλοντικά μοντέλα της Opel και ότι θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα που σχεδιάζονται για την έδρα της φίρμας στο Rüsselsheim της Γερμανίας, μόνο όταν είναι πεπεισμένη ότι θα κερδίσουν χρήματα, πρόσθεσε ο Tavares.

Τα υπάρχοντα αναπτυξιακά σχέδια της Opel από μόνα τους δεν επαρκούν για την επιτυχία της εταιρείας, ανέφερε ο Tavares.

«Συνετάγη μια στρατηγική που απλώς δεν λειτούργησε και τώρα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο η Opel να μην μπορέσει να εκπληρώσει τα ανώτατα όρια εκπομπών που θα τεθούν σε ισχύ το 2020. Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και εξαιρετικά επικίνδυνο για την εταιρεία», υπογράμμισε ο Tavares στη  συνέντευξή του στην Die Welt.

Να θυμίσουμε ότι η PSA έχει ήδη δηλώσει ότι θα μειώσει περίπου 400 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Ellesmere Port της Vauxhall, τη βρετανική φίρμα που επίσης αποκτήθηκε μαζί με την Opel από την GM.

[Πηγή Die Welt μέσω Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube