Οι ιδιοκτήτες Ford GT συνδικαλίζονται για χαμηλότερη τιμή [video]

Οι ιδιοκτήτες Ford GT συνδικαλίζονται για χαμηλότερη τιμή [video]

Για να μην πέσουν θύματα κάποιου ντίλερ που θα πρόσθετε υπέρογκο κέρδος στην τιμή ενός Ford GT, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα πάνε όλοι μαζί σε έναν!

Στα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής είναι συνηθισμένο φαινόμενο η πραγματική τιμή πώλησης να ξεπερνά κατά πολύ την τιμή καταλόγου, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Αυτό παρατηρείται συχνότερα σε ακριβά supercars, οπότε είναι αρκετά πιθανό να συμβεί και στην περίπτωση του καινούργιου Ford GT. Το κορυφαίο μοντέλο της Ford θα παράγεται στον Καναδά με ρυθμό 250 αυτοκινήτων τον χρόνο. Και παρότι η εταιρία πήρε πρόσφατα την απόφαση να συνεχίσει την παραγωγή του για τέσσερα αντί για δύο χρόνια, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά, το νούμερο των 1.000 αυτοκινήτων παραμένει μικρό για το συνολικό αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη που θα ήθελαν –και μπορούν– να το αποκτήσουν.

Η Ford επιχείρησε να βάλει από μόνη της σε μια τάξη τους ενδιαφερόμενους, επιλέγοντας η ίδια ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι να γίνουν ιδιοκτήτες ενός GT. Η εταιρία συγκέντρωσε τις αιτήσεις και τελικά κατέληξε σε μια λίστα που περιλαμβάνει διασημότητες, οδηγούς αγώνων και ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασκούν κάποια επιρροή στο κοινό, όπως ο Βρετανός YouTuber Shmee ή ο εκκεντρικός Καναδός DJ Deadmau5. Ένας εξ αυτών είναι και ο Brooks Weisblat, που διατηρεί τη σελίδα DragTimes.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς λειτουργεί αεροδυναμικά το νέο Ford GT [video]

Ο τελευταίος, παρουσίασε σε ένα video την παρουσίαση με την ονομασία Welcome Guide που του έστειλε η Ford, με τα επόμενα βήματα για τη διαμόρφωση και απόκτηση του GT του. Μεταξύ άλλων, η εταιρία αναφέρει ότι ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει από ποιον ντίλερ θα παραλάβει το αυτοκίνητό του. Όμως, σύμφωνα με τον Weisblat, όσοι από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες Ford GT κατοικούν στη Florida των ΗΠΑ, έχουν σκοπό να παραλάβουν όλοι το αυτοκίνητό τους από έναν και μόνο διανομέα της Ford.

Ο σκοπός είναι φυσικά να διαπραγματευτούν το κόστος, έτσι ώστε να αποφύγουν έξτρα χρεώσεις που μπορεί να τους φορτώσει ο κάθε ντίλερ για την εκτέλεση της διαδικασίας παράδοσης του Ford GT. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουν, κι έτσι να μην τους ανέβει ο λογαριασμός πολύ πάνω από τα περίπου $400.000 (€367.000) που ζητάει κανονικά η Ford.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube