Επίσημο: H PSA εξαγόρασε την Opel έναντι 2,2 δις Ευρώ

Επίσημο: H PSA εξαγόρασε την Opel έναντι 2,2 δις Ευρώ

Ο Όμιλος PSA συμφώνησε με την GM για την εξαγορά της Opel, έναντι τιμήματος 2,2 δις ευρώ, δημιουργώντας έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η Opel, το βρετανικό παρακλάδι της Opel, Vauxhall και όλες οι οικονομικές υπηρεσίες της GM στην Ευρώπη.

Σε αυτό το τελευταίο επιχειρησιακό κομμάτι θα αναμιχθεί και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas SA, η οποία θα εξαγοράσει το 50% των οικονομικών υπηρεσιών της GM αντί 450 εκατομμυρίων ευρώ. Η GM, η οποία κατείχε την Opel για σχεδόν 90 χρόνια, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά, μετά από την αποτυχία του ευρωπαϊκού τμήματος να επανέλθει σε κερδοφορία το 2016, όπως ήταν το σχέδιο, μετά από επτά συνεχόμενα έτη ζημιών που οδήγησαν σε απώλεια σχεδόν 8,9 δις ευρώ από το 2009.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση της PSA και της GM, η εξαγορά της Opel από την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει ετήσια εξοικονόμιση οικονομικών πόρων που το 2026 θα ανέλθουν στα 1,7 δις ευρώ. Η ζημιογόνα αυτή τη στιγμή Opel αναμένεται να χτίσει ένα περιθώριο λειτουργικού κέρδους 2% μέχρι το 2020, που θα ανέλθει στο 6% μέχρι το 2026.
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube