Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari επιστρέφει στην FCA

Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari επιστρέφει στην FCA

Η FIAT Chrysler ξαναπήρε στο δυναμικό της τον Roberto Fedeli για να διασώσει το σχέδιο ανάκαμψης των Alfa Romeo και Maserati.

Η FIAT Chrysler Automobiles δελέασε και έφερε πίσω στην Ιταλία τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή της Ferrari και του BMW Group για να βοηθήσει στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί. Μάλιστα, θα αναλάβει την Διεύθυνση του Τεχνικού τμήματος των Alfa Romeo και Maserati.

Την επαναπρόσληψη του κ. Fedeli ανακοίνωσε ένα στέλεχος της FCA, χωρίς όμως να αναφέρει εάν δημιουργήθηκε νέα θέση εργασίας ή εάν απολύθηκε κάποιο άλλο στέλεχος για χάρη του νέου Τεχνικού Διευθυντή.

Η επιστροφή του κ. Fedeli δεν είναι τυχαία, μιας και πραγματοποιείται τώρα που η FCA έχει πολλά τεχνικά προβλήματα να λύσει. Για παράδειγμα, το λανσάρισμα της Giulia έχει βγει εκτός προγράμματος, λόγω της απογοητευτικής συμπεριφοράς της στα crash test. Το τελευταίο το ανέφερε πηγή μέσα από τους προμηθευτές της Alfa Romeo, με την ιταλική εταιρεία όμως να το διαψεύδει αμέσως.

Επιπλέον, ο κ. Fedeli θα πρέπει να ασχοληθεί και με την Maserati, καθώς και το δικό της σχέδιο παραγωγής και ανάπτυξης έχει βγει εκτός χρονικού προγράμματος. Το πρώτο SUV της θρυλικής φίρμας, το Levante, ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στα μέσα του 2015, αλλά θα το δούμε μετά το φετινό καλοκαίρι, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Ο Roberto Fedeli επιστρέφει στην Ιταλία μετά από «θητεία» 16 μηνών στη BMW. Ήταν 26 χρόνια στη Ferrari και έγινε Τεχνικός Διευθυντής της το 2007, ενώ είχε και ενεργή ενασχόληση με την κορυφαία LaFerrari.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube