Η BMW παίρνει στελέχη της Ferrari

Η BMW παίρνει στελέχη της Ferrari

Μετά την αποχώρηση Montezemolo κορυφαία στελέχη φεύγουν από το Μαρανέλο

Φαίνεται πως πραγματικά η αποχώρηση του Luca di Montezemolo από τη Ferrari σήμανε το «τέλος εποχής» για το Μαρανέλο. Έτσι, πολλά κορυφαία στελέχη της εταιρίας αποχωρούν και αναζητούν την τύχη τους σε άλλους κατασκευαστές, με τη BMW να «κλέβει» όπως όλα δείχνουν, την αφρόκρεμα της Ferrari.

Μια ηχηρή μεταγραφή ήταν αυτή του έως τώρα τεχνικού Διευθυντή της Ferrari, του Roberto Fedeli, ο οποίος θα θέσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία του M Division της BMW. O Roberto Fedelli παραιτήθηκε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου από τη Ferrari και όσο και αν στην εταιρία λένε πως η αποχώρησή του δεν σχετίζεται με εκείνη του Luca di Montezemolo, οι φήμες οργιάζουν.

Ο Roberto Fedeli δούλευε στη Ferrari από το 1988 και είχε εργαστεί στο παρελθόν πάνω σε πολύ σημαντικά για την εταιρεία projects, όπως εκείνα των Ferrari 456, 355 και 550 Maranello. Τη θέση του Ιταλού καταλαμβάνει με… εσωτερική μετακίνηση ο Michael Leiters, ο οποίος ήρθε στη Ferrari τον Ιανουάριο του 2014 από την Porsche, στην οποία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Cayenne! Τα συμπεράσματα δικά σας... 

Να θυμίσουμε ότι οι Βαυαροί την περασμένη εβδομάδα είχαν ανακοινώσει τη μετακίνηση στο Μόναχο του 48χρονου, Francicus van Meel, o οποίος από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα είναι επικεφαλής της BMW M Gmbh προερχόμενος από την αντίστοιχη θέση στην στην Quattro GmbH της Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube