O Donald Trump βγάζει σπυριά με το επόμενο Ford Focus

O Donald Trump βγάζει σπυριά με το επόμενο Ford Focus

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με το επόμενο Ford Focus, καθώς αυτό θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει τα αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα να κατασκευάζονται και σε αυτήν.

Και για να το πετύχει δεν έχει διστάσει να απειλήσει εταιρείες όπως η Ford με υψηλότερους φόρους, ως ποινή για την απόφασή τους να κατασκευάζουν τα αυτοκίνητά τους στο γειτονικό, φθηνότερο Μεξικό.

Οι απειλές του προέδρου λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από το Μπλε Οβάλ, το οποίο σταμάτησε την κατασκευή ενός καινούργιου εργοστασίου που είχε ξεκινήσει στη γειτονική χώρα και θα στοίχιζε 1.6 δισ. δολάρια. Αλλά η τελευταία απόφαση της Ford δεν θα κάνει και πολύ χαρούμενο τον Donald Trump, βάσει της οποίας το επόμενο Focus θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα εξάγεται στις ΗΠΑ.

Η επόμενη γενεά του Ford Focus θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο 6μηνο του 2019. Κάποιες από τις εκδόσεις του θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη, αλλά καμία στις ΗΠΑ. Αυτή είναι και η πρώτη απόφαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Μπλε Οβάλ, Jim Hackett, που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ύστερα από την πρόσφατη απομάκρυνση του Mark Fields, τον Μάιο. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford είπε ότι αυτή η απόφαση θα εξοικονομήσει για τη Ford περίπου $500 εκατ. Σε σύντομη ενημέρωση που έδωσε στο Autoblog, ο Joe Hinrichs, πρόεδρος των λειτουργιών της εταιρείας για όλον τον κόσμο, είπε ότι η απόφαση αυτή ευνοήθηκε από την εξασθενημένη ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. «Εκτιμήσαμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη ισορροπία κόστους/κεφαλαίου», είπε ο Hinrichs.

Η Ford ερωτώμενη αν φοβάται να πληρώσει το συνοριακό φόρο του Donald Trump, απάντησε μέσω του Hinrichs: «Η εξοικονόμηση κεφαλαίου υπερτερεί του κινδύνου» ενός φόρου προερχόμενου από το Λευκό Οίκο. Η Ford είπε ακόμη ότι οι αμερικανικές θέσεις εργασίες δεν θα πληγούν, διότι το εργοστάσιο που κατασκευάζει αυτή τη στιγμή τα Focus, θα επανεξοπλισθεί για την παραγωγή των νέων Ranger και Bronco.

Το νέο Ford Focus θα κατασκευάζεται από ένα νέο εργοστάσιο της κοινοπραξίας με την κινεζική εταιρεία Changan Automobile.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube