Νέο εργοστάσιο για V8 κινητήρες από την Cosworth

Νέο εργοστάσιο για V8 κινητήρες από την Cosworth

H Cosworth αποκάλυψε ότι σχεδιάζει μια νέα μονάδα κατασκευής στο Detroit, επένδυση που θα αγγίξει τα 27 εκατ. ευρώ και θα κατασκευάζει αποκλειστικά κινητήρες V8.

Το νέο εργοστάσιο θα είναι το τέταρτο της Cosworth στις ΗΠΑ, ύστερα από αυτά στην Indianapolis, στο Mooresville και στη North Carolina.

Το Detroit επιλέχθηκε εξαιτίας της εγγύτητας με μερικούς από τους μεγαλύτερους πελάτες της Cosworth, σε σχέση με το ήδη υπάρχον εργοστάσιο ηλεκτρονικών της εταιρείας, στην Indianapolis.

Αρχικά το εργοστάσιο θα κατασκευάζει μόνο κινητήρες V8 , αλλά η Cosworth σχεδιάζει την παραγωγή κι άλλων κινητήρων στο εγγύς μέλλον. Επίσης ανακοίνωσε ότι το νέο εργοστάσιο θα έχει κάθετη δομή, όπως το αντίστοιχο στη Βρετανία. Φιλοδοξεί δηλαδή ο δυνητικός πελάτης να «αγοράζει» το σχεδιασμό του κινητήρα, την εξέλιξή και την παραγωγή του από την ίδια μονάδα.

Το σχέδιο εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Michigan Strategic Fund, ενώ στη χρηματοδότηση θα συμβάλει και η Εταιρεία Οικονομικής Ανάπτυξης της πολιτείας του Michigan. Συνολικά θα κοστίσει 27 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 160 θέσεις εργασίας. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2018, ενώ αργότερα η Cosworth θα ανακοινώσει πώς και πόσο θα συμβάλλει στη συνολική παραγωγή της εταιρείας.

[Πηγή Autocar]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube