Κάντε μια βόλτα με 460 km/h! [video]

Κάντε μια βόλτα με 460 km/h! [video]

Η Koenigsegg ανέβασε ένα πιο ατμοσφαιρικό on-board video από την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας σε δρόμο της Nevada.

Πριν από ένα μήνα, η Koenigsegg έκλεισε έναν αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ κι έπιασε με μια Agera RS ταχύτητα 457,9 km/h.

Μετά το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα, η Agera RS έγινε –ανεπίσημα τουλάχιστον– το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο.

Μπείτε λοιπόν κι εσείς στην καμπίνα του σουηδικού σούπερκαρ για να πάρετε μια ιδέα του πώς νιώθει κανείς όταν πηγαίνει με τέτοια ταχύτητα.

Ήδη έχουμε δει ένα  in-car video από αυτή την προσπάθεια, αλλά αυτό εδώ, που ανέβασε η Koengsegg χθες Πέμπτη 7/12, είναι τραβηγμένο με πιο ευρυγώνιο φακό ώστε να φαίνεται ο οδηγός, Niklas Lilja. Και ο 33χρονος Σουηδός οδηγός δοκιμών και αγώνων δείχνει απίστευτα ψύχραιμος καθώς πετάει πάνω από την άσφαλτο της Route 160 στη Nevada.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο video από την προσπάθεια της Koenigsegg

Η Guinness πάντως δεν έχει πιστοποιήσει ακόμη το ρεκόρ. Εκπρόσωπός της δήλωσε στο Jalopnik ότι έχουν δεχτεί μια αίτηση από την Koenigsegg για την πιστοποίηση της «υψηλότερης ταχύτητας σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο», αλλά ακόμη εξετάζουν το θέμα.

Εσείς πάντως δεν χρειάζεστε την Guinness. Σας αρκούν τα μάτια σας.

 [Πηγή: Jalopnik]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο ρεκόρ 0-400-0 km/h και άλλα τέσσερα ρεκόρ για την Koenigsegg Agera RS [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube