ΗΠΑ: Ρεκόρ κατανάλωσης βενζίνης τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Ρεκόρ κατανάλωσης βενζίνης τον Σεπτέμβριο

Αυτές τις εποχές όλοι λίγο-πολύ σηκώνουμε το πόδι από το γκάζι, όχι όμως και οι Αμερικανοί, που σημείωσαν νέο ρεκόρ κατανάλωσης Σεπτεμβρίου.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι μεταφορές και οι μετακινήσεις συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο να σημειωθεί ρεκόρ κατανάλωσης βενζίνης.

Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ καταναλώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο 9,4 εκατ. βαρέλια βενζίνης, δηλαδή 1,1% περισσότερα από τον ίδιο μήνα το 2015, αλλά και περισσότερα απ’ ό,τι οποιονδήποτε άλλο Σεπτέμβριο από τη στιγμή που το American Petroleum Institute (ΑΡΙ) ξεκίνησε τη σχετική καταγραφή. Η συνολική κίνηση καυσίμων έφτασε τα 19,6 εκατ. βαρέλια, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη για Σεπτέμβριο, από το 2007. Σε επίπεδο 9μήνου η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 2,0% σε σχέση με το 2015.

«Παρότι η επίσημη ταξιδιωτική περίοδος έληξε με τη Labor Day (η Ημέρα της Εργασίας, την 1η Δευτέρα του Σεπτεμβρίου), οι παραδόσεις βενζίνης τον Σεπτέμβριο ήταν οι υψηλότερες που έχουν σημειωθεί ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι περισσότεροι Αμερικανοί δουλεύουν, οδηγούν και ψωνίζουν», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΑΡΙ, Erica Bowman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW: Μπορεί να μην ξαναπουλήσουμε ποτέ ντίζελ στις ΗΠΑ

Σίγουρα για την αυξημένη κατανάλωση θα έπαιξε τον ρόλο της και η πτώση της τιμής. Κατά μέσο όρο, ένα γαλόνι βενζίνης τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ κόστιζε $2,327, δηλαδή 13,5 cents λιγότερα από πέρυσι και λιγότερο από κάθε άλλο Σεπτέμβριο από το 2004 και ύστερα.

[Πηγή: AΡΙ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube