Volkswagen: Μπορεί και να μην ξαναπουλήσουμε ποτέ ντίζελ στις ΗΠΑ

Volkswagen: Μπορεί και να μην ξαναπουλήσουμε ποτέ ντίζελ στις ΗΠΑ

Έχοντας ήδη παραδεχτεί ανοιχτά ότι εφεξής ρίχνει τεράστιο βάρος στην ηλεκτροκίνηση, τώρα η VW έκανε και την παραπάνω δήλωση.

Ένα χρόνο μετά το dieselgate και η Volkswagen αναφέρει σε δηλώσεις της ότι μπορεί και να μην ξαναδιαθέσει ντίζελ μοντέλα στην αγορά των ΗΠΑ.

Χωρίς να το αποκλείει τελείως, είναι μια πιθανότητα που φαίνεται ότι απομακρύνεται για την εταιρεία, αφού εδώ και ένα χρόνο οι αρνητική κριτική δίνει και παίρνει, ενώ οι πωλήσεις των ντίζελ μοντέλων της είναι απαγορευμένες. Το ίδιο ακριβώς, συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία VW με ΗΠΑ- Τι αποζημιώσεις θα καταβάλλει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Για την ακρίβεια, η εκπρόσωπος της εταιρείας Jeannine Ginivan δήλωσε στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα πως αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η επανέναρξη των πωλήσεων ντίζελ ακόμα κι έρθει δε θα είναι σύντομα. «Αυτή τη στιγμή, η κατεύθυνση της Volkswagen είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, ώστε να ικανοποιήσουμε και τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων».

Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι ότι μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό πλήγμα της εταιρείας, αφού πριν το θέμα έρθει στην επιφάνεια, σχεδόν το 25% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ αφορούσε σε μοντέλα ντίζελ.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube