Η Toyota Supra από το Fast & Furious δημοπρατήθηκε για $550.000! [video]

Η Toyota Supra από το Fast & Furious δημοπρατήθηκε για $550.000! [video]

Το δημοφιλές movie car έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης Supra όλων των εποχών.

Πριν από ένα μήνα είχαμε γράψει για την Toyota Supra από τη σειρά ταινιών Fast & Furious που οδήγησε ο ίδιος ο Paul Walker και προσέφερε χωρίς αρχική τιμή ο οίκος δημοπρασιών Barrett-Jackson. Αυτό λοιπόν το αυτοκίνητο έγινε με διαφορά η ακριβότερη Supra όλων των εποχών καθώς έπιασε $550.000 (463.574) στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Las Vegas!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ακριβότερο Nissan 370Z προέρχεται από το Fast & Furious

Το όχημα που κατασκεύασε ο Eddie Paul, είναι ένα από τα πανομοιότυπα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του Fast & Furious (2001) με ελληνικό τίτλο "Οι μαχητές των δρόμων". Eμφανίζεται σε αρκετά πλάνα της ταινίας με οδηγό τον Brian O'Conner (Paul Walker) και φορά το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο (προφυλακτήρες, μαρσπιέ, καπό και φτερούγα), τις πεντάκτινες ζάντες 19" Racing Hart M5, την πορτοκαλί απόχρωση που προέρχεται από Lamborghini Diablo και τα γραφικά Nuclear Gladiator.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά twin-turbo κινητήρας 2JZ-GTE χωρητικότητας 3,0 λίτρων που αποδίδει 320 PS από το εργοστάσιο. Παρόλο που το συγκεκριμένο όχημα εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων, φορά ένα λεβιέ ο οποίος παραπέμπει σε χειροκίνητο - όπως το αυτοκίνητο του σεναρίου. Έχει επίσης τριάκτινο τιμόνι, bucket καθίσματα με μπλε επενδύσεις και επιπλέον όργανα στο ταμπλό και στο A-Pillar.

Toyota Supra

Μετά από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η Supra δέχθηκε μια σειρά από επεμβάσεις έτσι ώστε να μεταμορφωθεί στο αυτοκίνητο του Slap Jack στη δεύτερη ταινία  2 Fast 2 Furious (2003). Στη συνέχεια επέστρεψε στην αρχική της μορφή στην οποία και πωλήθηκε. Μαζί με το αυτοκίνητο, ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει και έγγραφα που αποδεικνύουν τη γνησιότητά του, καθώς υπάρχουν αρκετές ρέπλικες και stunt cars που κυκλοφορούν στους δρόμους με παρόμοια εμφάνιση.

Η Supra έγινε διάσημη στα χέρια του Brian O'Conner (Paul Walker) ιδιαίτερα από τη σκηνή της κόντρας με το Dodge Charger του Dominic Toretto (Vin Diesel). Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το "σύμπαν" του Fast & Furious, να θυμίσουμε πως η υπόθεση της πρώτης ταινίας παρουσιάζει την προσπάθεια ενός μυστικού αστυνομικού να συλλάβει μια συμμορία που κλέβει αυτοκίνητα και εμπορεύματα. 

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας στο box office οδήγησε στην παραγωγή των 2 Fast 2 Furious (2003), The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017) αλλά και το spin-off Hobbs & Shaw (2019). Η ένατη ταινία F9 που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου 2021, ενώ η δέκατη και τελευταία ταινία του "The Fast Saga" θα ακολουθήσει λίγο αργότερα. Η σειρά Fast & Furious είναι μια τεράστια πηγή εσόδων για όλους τους εμπλεκόμενους, με το συνολικό Box Office όλων των ταινιών να ξεπερνά τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

[Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube