Η τελευταία Pagani Huayra είναι εμπνευσμένη από τον Lewis Hamilton

Η τελευταία Pagani Huayra είναι εμπνευσμένη από τον Lewis Hamilton

Η παραγωγή της Pagani Huayra κουπέ θα ολοκληρωθεί με ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τον Lewis Hamilton και το μονοθέσιο F1 της Mercedes.

Η τελευταία κουπέ Pagani Huayra που θα παραχθεί θα αντλεί έμπνευση από τον Lewis Hamilton και τα χρώματα της Mercedes-AMG F1.

Καθώς έρχεται η σειρά της Huayra Roadster, η παραγωγή της κλειστής έκδοσης ολοκληρώνεται. Το αυτοκίνητο θα λέγεται “L’Ultimo” αν και η ιστορία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι όταν η Pagani λέει πως τελειώνει η παραγωγή ενός μοντέλου της, δεν είναι και τόσο απόλυτη.  Έχουν βγάλει περίσσοτερες «τελευταίες» Zonda από όσες είναι οι «τελευταίες» συναυλίες των Πυξ Λαξ, αλλά αν δεν ενοχλεί του πελάτες που έχουν πληρώσει ένα (επιπλέον) βουνό λεφτά για το ειδικό «τελευταίο» κομμάτι, εμάς δεν μας χαλάει κιόλας. Μακάρι τέτοια αυτοκίνητα να μην σταματούν ποτέ να παράγονται.

Στην ουσία τώρα, το αυτοκίνητο θα είναι βαμμένο μέσα κι έξω στο συνδυασμό χρωμάτων του αγωνιστικού μονοθεσίου F1 της Mercedes-AMG. Αν και η Pagani είναι μια ιταλική εταιρεία, η σχέση με τη Mercedes είναι στενότατη καθώς η AMG προμηθεύει τους V12, τόσο τους ατμοσφαιρικούς της Zonda παλαιότερα όσο και τους σύγχρονους τούρμπο της Huayra. Και ο Lewis Hamilton έχει στενή σχέση με την Pagani, είναι φίλος του Horacio και έχει ήδη τη δική του tailor made Zonda LH, μια Zonda R στην ουσία με χειροκίνητο σασμάν και τις απαραίτητες αλλαγές στο αμάξωμα και στο αεροδυναμικό κοστούμι ώστε να βγάζει πινακίδες και να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Το ενισχυμένο με τιτάνιο γυμνό ανθρακόνημα θα έχει ασημί και τιρκουάζ βαφή, τιρκουάζ στεφάνια στις ζάντες, κίτρινες δαγκάνες φρένων καθώς και ένα κίτρινο χείλος στο στόμιο του airscoop που έχει προστεθεί στην οροφή.Αντίστοιχα, στο εσωτερικό ό,τι είναι ντυμένο με δέρμα είναι επίσης χρώματος τιρκουάζ, οι ανθρακονημάτινες επιφάνειες τονίζονται οπτικά με ένα μωβ φως (αγαπημένο του Hamilton, η δική του Zonda LH είναι όλη μωβ) και το κίτρινο παίζει σε λεπτομέρειες όπως ο λεβιές ταχυτήτων, τα όργανα, κ.λπ. 

Δεν είναι γνωστό αν ο biturbo V12 κινητήρας θα έχει αυξημένη ισχύ. Η “L’Ultimo” ενσωματώνει κάποια στοιχεία από τη Huayra BC όπως η σταθερή πίσω αεροτομή. Νέοι είναι οι διαμορφωτές ροής εμπρός και πίσω από τους τροχούς, αλα F1, ενώ το air scoop για το οποίο μιλήσαμε πριν έχει αλλάξει εντελώς της διαμόρφωση του αμαξώματος πάνω από τον κινητήρα. Η τελευταία (είπαμε, αυτό μην το παίρνεται και πολύ στα σοβαρά) Pagani Huayra L’Ultimo θα παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη της τον Ιούνιο.

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube