Η Ford θα μετακινήσει το Focus upmarket

Η Ford θα μετακινήσει το Focus upmarket

Το νέο Focus που θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο θα έρθει να τοποθετηθεί upmarket κατά το πρότυπ του νέου Fiesta, εξαφανίζοντας τις εκδόσεις low spec.

H Ford θα μετακινήσει το Focus upmarket όταν λανσάρει το νέο μοντέλο στην Ευρώπη το 2018, εκμυστηρεύτηκε στους επενδυτές της φίρμας ο Jim Farley, επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών.

Ο Farley είπε ακόμη ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μπορούσε να είναι «ελαφρά χαμηλότερος» απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Τα σχόλια του Farley ήρθαν σε συνέχεια μιας ομιλίας του CEO του Μπλε Οβάλ, Jim Hackett, την περασμένη Τρίτη, στην οποία περιέγραψε τις σαρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνουν τη μετατόπιση του ενός τρίτου των δαπανών για τις μηχανές εσωτερικής καύσης προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς και την περικοπή του κόστους λειτουργίας 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νέο Focus για την Ευρώπη θα λανσαριστεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τα σχόλια του Farley. «Θα κινηθεί upmarket με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε το νέο Fiesta», είπε.

Όπως και με το νέο Fiesta, το νέο Focus θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ένα μοντέλο υψηλών προδιαγραφών «Vignale» και μια έκδοση «Active», εμπνευσμένη από τα crossover και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος. Θα συνεχίσει δε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis στη Γερμανίας. Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αμερικανική έκδοση του Focus θα κατασκευαστεί στην Κίνα.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του σημερινού Focus μειώθηκαν κατά 1,2% το πρώτο 6μηνο του έτους, στα 119.052 αυτοκίνητα, τοποθετώντας κόμπακτ Ford τέταρτο στην κατηγορία, πίσω από το Volkswagen Golf, το Opel/Vauxhall Astra και το Škoda Octavia. Συνολικά, η κατηγορία υποχώρησε 1,9%, καθώς οι πελάτες συνέχισαν να μετακινούνται προς τα SUV/crossover.

Ο όγκος πωλήσεων θα μπορούσε να είναι και ελαφρώς χαμηλότερος εάν η Ford αποφασίσει να μειώσει τις εκδόσεις χαμηλών προδιαγραφών, όπως έχει κάνει ήδη το Fiesta για να επικεντρωθεί σε πιο ακριβά επίπεδα εξοπλισμού.

Ο Farley είπε επίσης ότι το ευρωπαϊκό σκέλος της Ford «θα επιταχύνει τα προϊόντα “urban utility”, μια περιοχή όπου η φίρμα μας είναι πραγματικά ισχυρή», χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί. Η λέξη «utility» αποτελεί για τη Ford κωδική ονομασία για τα SUV, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Μπλε Οβάλ ετοιμάζει ακόμα ένα μικρό SUV/crossover που θα τοποθετηθεί δίπλα στο EcoSport.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube