Ανανεωμένο Ford EcoSport για την Ευρώπη [video]

Ανανεωμένο Ford EcoSport για την Ευρώπη [video]

To μικρό SUV της Ford ανανεώνεται, αποκτώντας νέο ταμπλό, ένα νέο κινητήρα ντίζελ 1,5 lt αλλά και μια τετρακίνητη έκδοση.

Η Ford λανσάρισε μια σημαντικά ανανεωμένη εκδοχή του μικρού SUV της, του EcoSport, υποσχόμενη ότι αυτό ανταποκρίνεται καλύτερα στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις από τον προκάτοχό του.

Το αναβαθμισμένο SUV/crossover της Ford, που πλέον θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Ρουμανία, περιλαμβάνει στην γκάμα του ένα νέο 1.500άρη κινητήρα ντίζελ, ο οποίος διατίθεται και σε συνδυασμό με τετρακίνηση, ενώ η γκάμα επεκτείνεται με μια νέα έκδοση ST-Line.

Πιο συγκεκριμένα, ένας νέος, 4κύλινδρος κινητήρας ντίζελ 1.5 EcoBlue, που αποδίδει 125 PS και 30,6 kgm, έρχεται να πλαισιώσει τον υφιστάμενο ντίζελ 1.5 TDCi, ο οποίος πλέον θα αποδίδει 100 PS (από 95). Το νέο μοτέρ θα μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση Intelligent All Wheel Drive, για πρώτη φορά σε EcoSport της ευρωπαϊκής αγοράς, με την κατανάλωση να φτάνει τα 4,5 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 τα 119 g/km. Θα διατίθεται όμως και σε προσθιοκίνητη έκδοση, με το κιβώτιο να είναι σε κάθε περίπτωση χειροκίνητο 6άρι. Στη βενζινοκίνητη γκάμα, ο 1.0 EcoBoost θα διατεθεί και σε μια έκδοση με 100 PS, συμπληρώνοντας τις υφιστάμενες των 125 και 140 ίππων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο Fiesta. Όλα τα EcoSport θα εφοδιάζονται πλέον με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ η έκδοση των 125 PS θα διατίθεται και με 6άρι αυτόματο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford EcoSport 1.5 TDCi

Σημαντικά διαφοροποιημένο είναι το εσωτερικό του ανανεωμένου EcoSport. Το νέο ταμπλό, που παραπέμπει σχεδιαστικά σε εκείνο του Fiesta, καλύπτεται σύμφωνα με τη Ford από μαλακότερα υλικά. Στο κέντρο του δεσπόζει η οθόνης αφής 8,0" με συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto του συστήματος πολυμέσων SYNC 3. Κατά τα λοιπά, ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control και τεχνολογία επιτήρησης τυφλής γωνίας, ως στάνταρ συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η νέα έκδοση ST-Line που ήρθε να προστεθεί στην γκάμα, φοράει στάνταρ 17άρες αλουμινένιες ζάντες, σήματα «ST-Line» και δερμάτινο σαλόνι. Το αυτοκίνητο θα είναι ακόμη διαθέσιμο και με ζάντες 18”.

Η τιμή εκκίνησης καθώς και η τιμή της κάθε έκδοσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την ελληνική αντιπροσωπεία, κάτι που φανταζόμαστε ότι θα γίνει ύστερα από την έκθεση IAA 2017 στη Φρανκφούρτη και πριν από την άφιξη του ανανεωμένου EcoSport στη χώρα μας. Πάντως δεν αναμένουμε σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την τιμή του υφιστάμενου μοντέλου που ξεκινά από τις €19.527, καθώς το αυτοκίνητο διατίθεται στην Ελλάδα με βάση την έκδοση 1.0 EcoBoost 125 PS Titanium . Εκείνο που αναμένουμε είναι πώς θα διαμορφωθεί η τιμή για τη νέα έκδοση ST-Line για την οποία δεν έχουμε προηγούμενo.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube