Herbert Diess: Τα προβλήματα με το λογισμικό έδωσαν τη χαριστική βολή

Herbert Diess: Τα προβλήματα με το λογισμικό έδωσαν τη χαριστική βολή

Tα προβλήματα στην εξέλιξη λογισμικού που καθυστέρησαν το λανσάρισμα προϊόντων, αποτέλεσαν τη χαριστική βολή για τον Herbert Diess που αποχώρησε από το τιμόνι του γκρουπ VW.

Herbert Diess

H απομάκρυνση του Herbert Diess από το τιμόνι του γκρουπ VW δεν οφείλεται μόνο στις κακές σχέσεις του με τα πανίσχυρα συνδικάτα της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι μεταξύ των λόγων γι’ αυτή τη σχέση ήταν και η εισήγηση του Diess για την απόλυση 30.000 εργαζομένων, μείωση που είχε να κάνει με τη μετάβαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.

Κάτω από την επίβλεψη του Diess ήταν και η CARIAD, η εταιρεία λογισμικού του ομίλου, της οποίας η κακή απόδοση φαίνεται ότι ήταν άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που εκθρόνισε τον Αυστριακό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Diess κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις και προβλήματα στην εξέλιξη λογισμικού που πήγαν πίσω το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής Porsche Macan, του Αudi project Artemis και της πρώτης ηλεκτρικής Bentley

Herbert Diess

Το γκρουπ δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι τέτοιο μιας και παρόμοια προβλήματα στο λογισμικό είχαν πάει πίσω και το λανσάρισμα των μοντέλων της οικογένειας ID. της VW. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί ήταν οι πελάτες που εξέφραζαν την δυσαρέσκεια τους και ανέφεραν πληθώρα προβλημάτων με το λογισμικό που διέθεταν τα ID.3 και ID.4 αναγκάζοντας τον Γερμανό κατασκευαστή να καταφεύγει συνεχώς σε αναβαθμίσεις.

Κάπως έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου τη θέση του Herbert Diess αναλαμβάνει ο Oliver Blume, ο CEO της Porsche που θα διατηρήσει τη θέση του και στην εταιρεία του Zuffenhausen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube