H Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 15,5%

H Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 15,5%

Στενότερη η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Porsche ανέβασε το μερίδιο της στη Rimac στο 15,5% (από 10% που απέκτησε το 2018) ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταξύ τους συνεργασία για τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος.

Ο Lutz Mesche, αντιπρόεδρος και CFO της Porsche, δήλωσε: "Η Porsche βρίσκεται στο πλευρό της Rimac καθώς εκείνη αναπτύσσεται εδώ και ένα χρόνο. Από πολύ νωρίς έγινε ξεκάθαρο για εμάς το ότι η Porsche και η Rimac μπορούν να μάθουν πολλά η μία από την άλλη. Έχουμε πειστεί για τον Mate Rimac και την εταιρεία του για αυτό και αυξήσαμε το μερίδιό μας σε αυτήν και επεκτείναμε τη συνεργασία μας στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών."

Στόχος της Porsche είναι καθώς η γκάμα ηλεκτροκίνητων και υβριδικών μοντέλων της πληθαίνει, να έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Rimac στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων.

mate rimac

Ο Mate Rimac, CEO της Rimac δήλωσε: "Ήταν ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία μας το να κερδίσουμε την υποστήριξη της Porsche ως συνεργάτη. Το ότι η Porsche σήμερα ανεβάζει το μερίδιό της είναι η καλύτερη απόδειξη της καλής συνεργασίας μας και μια βάση για ακόμα στενότερη σχέση."

Τα χρήματα από την επένδυση θα συμβάλλουν στην εξέλιξη εξαρτημάτων για ηλεκτρικά και υβριδικά υπεραυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, μιας και η Rimac είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές άλλων κατασκευαστών στο χώρο. Αυτή την περίοδο η εταιρεία ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του C_Two που θα κυκλοφορήσει το 2020 με απόδοση 1.914 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,85"!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Rimac C_Two πιο κοντά στην παραγωγή [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube