To Fiesta προσπερνά το Golf και η Ευρώπη τις ΗΠΑ

To Fiesta προσπερνά το Golf και η Ευρώπη τις ΗΠΑ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν πάρει την ανιούσα και πλησιάζουν αυτές της Κίνας, ενώ άλλαξε και το μπεστ-σέλερ μοντέλο.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το Μάρτιο: Ταξινομήθηκαν συνολικά 1,92 εκατομμύρια καινούργια αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο, 10,5% παραπάνω απ’ ό,τι το Μάρτιο του 2015, που κατείχε το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ.

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή αγορά προσπέρασε την αμερικανική και πλησίασε πολύ κοντά στις 2,02 εκατ. πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα τον ίδιο μήνα.

Ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, η Ιταλία ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη αύξηση: 17,4% παραπάνω από το Μάρτη του 2015. Ακολούθησαν η Ισπανία (+12,7%), η Γερμανία (+11,4%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+8,4%). Οι 16 από τις 30 ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν διψήφιο ποσοστό ανόδου και μόνο 5 αγορές παρουσίασαν πτώση. Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μετά τη βαθιά ύφεση, με +49,5%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕΑΑ: Πλασματική η μεγάλη αύξηση πωλήσεων του Φεβρουαρίου

Από την πλευρά των κατασκευαστών αυτοκινήτων, οι 26 μάρκες από τις συνολικά 52 που αντιπροσωπεύονται στην Ευρώπη πούλησαν περισσότερα αυτοκίνητα τον Μάρτιο απ’ ό,τι είχαν πουλήσει ποτέ οποιονδήποτε μήνα. Η Volkswagen παραμένει στην κορυφή με 3,9% αύξηση πωλήσεων, ακολουθούμενη από τη Ford, που είχε εντυπωσιακή άνοδο 15,9%. Η Renault πήρε την θέση από την Opel/Vauxhall.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, το VW Golf έχασε τη θέση του ευρωπαϊκού μπεστ-σέλερ από το Ford Fiesta. Οι αναλυτές προβάλλουν κάμποσους λόγους για αυτή την ανατροπή, μεταξύ των οποίων είναι το πιο επιθετικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων της Ford και η γενική επιβράδυνση των πωλήσεων των μοντέλων ντίζελ, η οποία επηρέασε σημαντικά το Golf.

Στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz και η BMW έσπασαν και οι δύο το φράγμα των 100.000 μηνιαίων πωλήσεων, ενώ η Audi δεν το έφτασε για μόλις 1.000 αυτοκίνητα. Από την πλευρά της, η Volvo σημείωσε ατομικό ρεκόρ ταξινομώντας 36.891 αυτοκίνητα, όπως και η Porsche με 9.259 πωλήσεις.

Οι πωλήσεις του Mαρτίου είναι ιστορικά οι υψηλότερες της χρονιάς στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 11% των ετήσιων πωλήσεων. Φέτος το Πάσχα έπεσε τον Απρίλιο αντί το Μάρτιο, παρέχοντας στους εμπόρους επιπλέον μέρες πωλήσεων μέσα στο συγκεκριμένο μήνα.

Για πιο αναλυτικά στοιχεία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

[Πηγή: Just-Auto.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube