Έξι νέα SEAT μέχρι το 2020

Έξι νέα SEAT μέχρι το 2020

Η ισπανική εταιρεία σχεδιάζει να εισβάλει σε νέες κατηγορίες οχημάτων.

Η SEAT θα λανσάρει έξι νέα μοντέλα μεταξύ 2018 και 2020, με τα τρία από αυτά να αποτελούν νέο πεδίο δράσης για την εταιρεία.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα 7θέσιο SUV που θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του επόμενο έτους, με την SEAT να έχει ολοκληρώσει ήδη το σχεδιαστικό κομμάτι για το αυτό το μοντέλο. Θα βασίζεται στην επιμηκυμένη MQB που χρησιμοποιεί και το Skoda Kodiaq, ενώ θα αποτελεί και τη ναυαρχίδα της φίρμας.

Ένα άλλο μοντέλο που έχει ήδη στα σκαριά και θα παρουσιάσει μέχρι το 2020 είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο SEAT Arona [videos]

Για το τρίτο μοντέλο, αν και δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, η ισπανική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα crossover που θα βασίζεται είτε στο Ibiza είτε στο Leon. Η επόμενη γενιά του τελευταίου αποτελεί ένα από τα τρία μοντέλα που θεωρούνται αντικαταστάτες και όχι εντελώς νέα μοντέλα. Μάλιστα, η SEAT αναφέρει ότι η επόμενη γενιά του Leon θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση.

Η επόμενη γενιά του Leon θα ενστερνίζεται και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της ισπανικής φίρμας, που παραμένει ίδια από το 2012.

Όσον αφορά τον λογότυπο Cupra, η συγκεκριμένη οικογένεια μοντέλων θα μεγαλώσει αποκτώντας ένα νέο μοντέλο. Το Ateca Cupra το έχουμε δει ήδη σε δοκιμές εξέλιξης, θα είναι τετρακίνητο και ο 2.0 TSI θα αποδίδει 300 ίππους.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube