Επίσημο: 7’ 29” 60 η νέα Chevrolet Camaro ZL1 2017 στο Nürburgring [video]

Επίσημο: 7’ 29” 60 η νέα Chevrolet Camaro ZL1 2017 στο Nürburgring [video]

11,67 δευτερόλεπτα. Ορίστε πόσο ταχύτερη είναι η νέα Chevrolet Camaro ZL1 2017 στο ’Ring σε σχέση με την προκάτοχό της.

Με 7 λεπτά, 29 δεύτερα και 6 δέκατα, η νέα Chevrolet Camaro ZL1 2017 ολοκλήρωσε τα 20,8 km του γύρου στο Nürburgring Nordschleife, όσα και η Porsche Carrera GT.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποια αυτοκίνητα άφησε πίσω της με αυτό το χρόνο, ενδεικτικά αναφέρουμε τα Porsche 911 GT2 (997), Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Ford Mustang Shelby GT350R, Pagani Zonda F και Lexus LFA.

«Το να είσαι σχεδόν 12 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την πέμπτη γενεά της ZL1, πρόκειται για μια δήλωση της προηγμένου σχεδιασμού και της προηγμένης τεχνολογίας της νέας ZL1», υπογράμμισε ο Al Oppenheiser, επικεφαλής μηχανολόγος της Chevrolet. «Από τη βελτιωμένη αεροδυναμική, τη μείωση της μάζας και τα 650 άλογα του μοτέρ LT4, μέχρι το Magnetic Ride Control, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και το Custom Launch Control, η ZL1 σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται από το πιο απαιτητικό σιρκουί στον κόσμο μέχρι να πηγαίνει όπως πρέπει σε κάθε πίστα των ΗΠΑ, σε κάθε δρόμο και σε κάθε drag strip οπουδήποτε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [videos]

Σύμφωνα με τη Chevrolet, η μόνες μετατροπές που έγιναν στην Camaro ZL1 που πέτυχε το νέο χρόνο στο ’Ring ήταν η τοποθέτηση του συστήματος συλλογής δεδομένων, κλωβού ασφαλείας, μπάκετ και ζωνών ασφαλείας έξι σημείων και αυτά ήταν όλα. Με άλλα λόγια, η Chevy αποδεικνύεται αδαμάντινη, καθώς το αυτοκίνητο που έφερε στο Nürburgring στοκ μέχρι το κόκκαλο. Και όπως μπορείτε να δείτε στο video, το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με το νέο 10άρι αυτόματο σασμάν.

Το ρεκόρ έγινε με το σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων στη θέση «Track Mode» που περνά το σασμάν σε φάση αλλαγών με σπορ αλγόριθμο, με τη μετάδοση να επικουρείται από την ανάρτηση FE4 με Magnetic Ride Control (μαγνητορροϊκά αμορτισέρ) και με το επίσης σπορ σύστημα για τη διαχείριση της ελκτικής πρόσφυσης. Επιπλέον, η Camaro ZL1 2017 φορούσε μια τετράδα λάστιχα Goodyear Eagle F1 Supercar 3 και δισκόφρενα της Brembo, διαμέτρου 390 mm και με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο ψαγμένα ψηφιακά όργανα ελέγχου όλων των εποχών

Για όσους όμως θα ήθελαν ακόμα πιο συμμετοχική οδηγική εμπειρία στους γύρους που θα κάνουν σε οποιαδήποτε πίστα, η νέα Chevrolet Camaro ZL1 2017 μπορεί να εφοδιαστεί και με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Και τέλος, υπάρχει και έκδοση κονβέρτιμπλ για όσους θα ήθελαν να πηγαίνουν το «τέρας» πιο χαλαρά και να χαίρονται τη βόλτα.

[Πηγή Chevrolet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube