Έκαναν κόντρες στον αυτοκινητόδρομο και τους κατάσχεσαν τα αυτοκίνητα

Έκαναν κόντρες στον αυτοκινητόδρομο και τους κατάσχεσαν τα αυτοκίνητα

Τρία supercars κατασχέθηκαν από την αγγλική αστυνομία πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος δεν ήταν υπερβολική ταχύτητα ή απρόσεκτη οδήγηση αλλά η «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Βρετανίας M1, όπου μια παρέα «ενός νεαρού άνδρα και των φίλων του» παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία του νότιου Yorkshire, οι τρεις φίλοι είχαν νοικιάσει μία κίτρινη Lamborghini Aventador (Roadster απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες), μια λευκή Ferrari 458 κατά πάσα πιθανότητα) και μία πράσινη McLaren 570S. Είχαν λοιπόν τη φαεινή ιδέα να διαπιστώσουν επί τόπου, μέσα στον αυτοκινητόδρομο ποιο από τα τρία ήταν το γρηγορότερο στην ευθεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε 
την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Ο κάθε οδηγός έπιασε μία από τις τρεις λωρίδες και έριξε την ταχύτητα σε «πολύ χαμηλό επίπεδο». Κατόπιν περίμεναν για κάμποση ώρα προκειμένου να καθαρίσει μπροστά η κυκλοφορία και άνοιγαν για να κάνουν την κοντρίτσα τους και το κέφι τους επίσης. Και μετά το έκαναν πάλι. Και πάλι.

Μέχρι που οι οδηγοί από πίσω για κάποιο περίεργο λόγο εκνευρίστηκαν αρκετά ώστε κάποιος (ή κάποιοι) από αυτούς να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και να εξηγήσει τι συμβαίνει. Όπως ήταν φυσικό τα περιπολικά σταμάτησαν τους νεαρούς λίγο πιο κάτω και κατάσχεσαν τα αυτοκίνητα.

Στη δήλωση που ανέβασε το τοπικό αστυνομικό τμήμα στη σελίδα του στο facebook ανέφερε μεταξύ άλλων «σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν διαπιστωθεί πως οποιοσδήποτε οδηγεί με αντικοινωνικό τρόπο η αστυνομία μπορεί να κατάσχει το όχημα». Και συνέχισε: «αντικοινωνική και ανεύθυνη οδήγηση δεν θα γίνει ανεκτή και η τιμωρία θα είναι ανάλογη».

Τα εν λόγω αυτοκίνητα φαίνεται ότι έχουν ενοικιαστεί από μια εταιρεία με την ονομασία Performace Portfolio, με καταστήματα στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο, η οποία εκτός από αυτά έχει ακόμα Lamborghini Gallardo Superleggera και Huracan, Audi R8 V10 Spyder, Porsche 911 Carrera 4S, Aston Martin Virage και Nissan GT-R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Με το Nissan GT-R MY2017 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων [video]

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι η τιμωρία για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, αλλά είμαστε βέβαιοι πως, εκτός από την αστυνομία, δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι ούτε οι άνθρωποι της Performace Portfolio. Διότι εκτός των άλλων ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ήταν κάπως δυσοίωνος: «Δεν πρόκειται βέβαια να πάμε τα αυτοκίνητα στην πρέσα και να τα κάνουμε κύβους» είπε, αλλά αμέσως μετά πρόσθεσε: «Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...»
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube