Η νέα Lamborghini Aventador S μέσα από πέντε επίσημα video

Η νέα Lamborghini Aventador S μέσα από πέντε επίσημα video

Περισσότερο από ένα απλό facelift, η νέα Aventador με τη σήμανση «S» φέρνει βελτιώσεις σε όλα τα μέτωπα.

Έχουμε συνηθίσει τον κύκλο ζωής ενός τυπικού μοντέλου να διαρκεί συνήθως οκτώ χρόνια, με ένα μεγάλο και ένα ή δύο μικρότερες ανανεώσεις κατά τη διάρκειά τους.

Στα σούπερκαρ, ο κύκλος ζωής συνήθως διαρκεί παραπάνω. Επίρρωση του κανόνος αποτελεί και η Aventador που λανσαρίστηκε πριν από περίπου έξι χρόνια, τον Μάρτιο του 2011 στο Salon de l’Auto, στη Γενεύη. Και σήμερα, μόλις στην εκπνοή του 2016, η Sant’Agata αποφάσισε να φρεσκάρει τον νταβραντισμένο ταύρο της με τον V12, λανσάροντας την Aventador S

Με το να χρησιμοποιήσει κάποιος τον όρο «facelift» για να περιγράψει την ανανέωση δεν θα ήταν και ο πιο προσήκων. Ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι η αναβαθμισμένη Aventador ενσωματώνει πολλά παραπάνω πράγματα από μερικές στιλιστικές αναθεωρήσεις που έχουν προέλθει από τη ναυαρχίδα και (ξεπουλημένη) Superveloce. Οι αεροδυναμικές αλλαγές που αυξάνουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση είναι μόνο η μια μεριά της ιστορίας, καθώς η Lamborghini γαργάλισε τον ατμοσφαιρικό 6,5λιτρο μοτέρ για να του βγάλει ακόμα 40 άλογα. Οπότε πλέον ο πανίσχυρος V12 ανεβάζει 740 άλογα, μόλις δέκα λιγότερα από αυτόν της προαναφερθείσας SV. H ροπή παρέμεινε απαράλλαχτη στα 70,3 kgm, παραμένοντας με τη σειρά της στο ίδιο επίπεδο με της SV. Κάτι που δεν είναι και πολύ περίεργο, καθώς θα ήταν παράδοξο, έως και ιστορικά ανακόλουθο, για μια «S» να επισκιάσει μια «SV».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador Roadster [video] 

Κάποιοι πίστευαν και ήλπιζαν να δουν ένα σασμάν διπλού συμπλέκτη να συνδυάζεται με τον αναβαθμισμένο V12, αλλά η Aventador θα εξακολουθεί να βασίζεται στο 7άρι κιβώτιο ISR, ικανό να αλλάζει σχέσεις σε χρόνο μέχρι και 50 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Το μοτέρ συνεχίζει να επωφελείται από τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων που «σβήνει» έξι κυλίνδρους, αυτούς της μιας μεριάς του V, όταν η απαίτηση για φορτίο είναι χαμηλή, εξοικονομώντας καύσιμο.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, η Aventador S έχει πολύ παραπάνω από ένα ενδυναμωμένο μοτέρ και αεροδυναμική αναβάθμιση, καθώς οι μηχανικοί της Lamborghini την ενίσχυσαν με σύστημα τετραδιεύθυνσης και ένα εντελώς καινούργιο σύστημα εξάτμισης που εξοικονομεί τουλάχιστον το 20% του βάρους του παλιού συστήματος.



Ολοκληρώνοντας το πακέτο των αναβαθμίσεων και νεωτερισμών, νέα και ειδικά σχεδιασμένα για την Aventador είναι τα λάστιχα Pirelli P Zero, τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και μια διαφορετική ψηφιακή οθόνη TFT για όργανα ελέγχου που εξατομικεύεται ανάλογα με τα γούστα του οδηγού. Έτσι εκτός από τις συνήθεις διαμορφώσεις Strada, Sport και Corsa, η Lamborghini προσέθεσε τη διαμόρφωση «Ego» που επιτρέπει στον οδηγό να παίξει με τις πολλαπλές διαθέσιμες ρυθμίσεις.

Το «μαγαζί» της Sant’Agata Bolognese προγραμματίζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της νέας Aventador S την προσεχή άνοιξη. Μια Aventador S Roadster θα ακολουθήσεις ελάχιστα αργότερα και πιθανότατα θα μοιάζει με το εντυπωσιακό σχέδιο της X-Tomi Design που βλέπετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube