Η Pininfarina πέθανε, ζήτω η Pininfarina

Η Pininfarina πέθανε, ζήτω η Pininfarina

Carrozzeria ή design studio, όπως θέλετε πείτε το. Η θρυλική εταιρεία του σπουδαίου Sergio Pininfarina συστήνεται εκ νέου. Και δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Η Automobili Pininfarina θα επανασυστήνεται στο κοινό ως κατασκευαστής ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων. Αφετηρία της νέας αυτής δραστηριότητας θα είναι το 2020. Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Rimac για τη συνεργασία και την από κοινού αξιοποίηση τεχνογνωσίας της τελευταίας πάνω στους κινητήρες και τα μηχανικά μέρη.

Από τη στιγμή που ο ινδικός όμιλος Mahindra ανέλαβε την Pininfarina το 2015, το τμήμα ειδικών πρότζεκτ είχε κλείσει, παρότι το 2013 είχε δημιουργηθεί το κόνσεπτ Sergio, ένα αυτοκίνητο βασισμένο στη Ferrari 458 Spider. Επειδή μάλιστα η ζήτηση ήταν μεγάλη, η Ferrari ανέλαβε την παραγωγή έξι κομματιών. Η ενασχόληση του στούντιο με τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής τελείωσε πριν τρία χρόνια, όταν διεκόπη η συνεργασία με την Alfa Romeo, ενώ το γραφείο της Σουηδίας είχε επίσης κλείσει μετά το 2013 και τη συνεργασία με τη Volvo για το C70.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έντεκα αριστουργήματα του Pininfarina που δεν είναι Ferrari

Μετά από δύο χρόνια και αρκετά σχέδια οικονομικής εξυγίανσης, η Mahindra ήρθε να σώσει την Pininfarina. Και από τότε η εταιρεία έχει γίνε εξαιρετικά δραστήρια παρέχοντας σχέδια αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο γνωστικό της αντικείμενο προς την αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, η άφιξη της Automobili Pininfarina, βάζει για τα καλά το ένδοξο όνομα στο κομμάτι της παραγωγής αυτοκινήτου. Αυτή τη φορά για να δημιουργήσει ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο.

Το προτζεκτ έχει κωδική ονομασία PF-Zero και από ότι φαίνεται είναι η εξέλιξη του H2 Speed Concept που βλέπουμε στις εικόνες. Και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που η Mahindra έχει αναπτύξει για τους αγώνες Formula E.



Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube