Citroën: Τέλος παραγωγής για το C4 SpaceTourer

Citroën: Τέλος παραγωγής για το C4 SpaceTourer

Η κοντή εκδοχή του κόμπακτ MPV θα εξαφανιστεί από τον κατάλογο της Citroën, θύμα της άφιξης του C5 Aircross. Το Grand C4 SpaceTourer συνεχίζει κανονικά την καριέρα του.

Η άνοδος των SUV που πλέον αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των ταξινομήσεων στην Ευρώπη, προκαλεί πολλές αναταράξεις στην κατηγορία των MPV. Πέρυσι, η Toyota κατήργησε το Verso. Πριν από μερικές εβδομάδες, η Ford επιβεβαίωσε το τέλος του C-MΑΧ τον Ιούνιο του 2019 -χωρίς αντικαταστάτη.

Ακόμη και οι ειδικοί του είδους ανησυχούν, διότι ήρθε η σειρά της Citroën να βάλει τίτλους τέλους τέρμα σε ένα από τα MPV της. Σύμφωνα με τo Autocar, η παραγωγή του C4 SpaceTourer έχει ήδη σταματήσει. Η απόφαση αυτή αφορά την «κοντή» έκδοση, η οποία ως υπενθύμιση εγκατέλειψε το όνομα «Picasso» πριν από ένα χρόνο. Το μακρύ μοντέλο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, παραμένει στην παραγωγή.

Citroën C4 SpaceTourer

Ο θύτης του C4 SpaceTourer δεν είναι άλλος από ένα SUV: Το C5 Aircross. Το γαλλικό crossover λανσαρίστηκε εμπορικά στην Ευρώπη στις αρχές της χρονιάς, βάζοντας στη σκιά το μικρό C4 SpaceTourer, κάτι αναμενόμενο καθώς ενσωμάτωσε πολλά συστατικά MPV, μεταξύ αυτών και τα τρία ξεχωριστά καθίσματα πίσω. Το C5 Aircross μάλιστα ξεκίνησε πολύ καλά την καριέρα του, «αναγκάζοντας» τη γαλλική φίρμα να σχεδιάζει την άμεση αύξηση της παραγωγής του στο εργοστάσιο της Rennes -από 110 σε 135 χιλιάδες αυτοκίνητα ετησίως.

Citroën C4 SpaceTourer

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130

Το C4 SpaceTourer όμως μετρά στην πλάτη του επίσης έξι χρόνια. Επομένως, η πρόωρη συνταξιοδότησή του δεν ήταν ούτε αδόκητη ούτε επιβαρυντική για την εταιρεία, καθώς το μοντέλο βρισκόταν κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του. Για τη Citroën είναι επίσης ένας τρόπος για να νοικοκυρέψει την γκάμα της στα οικογενειακά μοντέλα. Εκτός από το C5 Aircross και το Grand C4 SpaceTourer, υπάρχει επίσης το νέο Berlingo (διαθέσιμο σε δύο μήκη και πέντε ή επτά θέσεις) και το «κοντό» SpaceTourer (MPV).

Citroën C4 SpaceTourer

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube