PSA: Αποκάλυψη νέων Citroën Berlingo, Opel Combo και Peugeot Partner

PSA: Αποκάλυψη νέων Citroën Berlingo, Opel Combo και Peugeot Partner

Το Groupe PSA λανσάρει τη νέα τρίδυμη γενιά των LCV για τις τρεις κύριες φίρμες του, ανεβάζοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ομίλου στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών.

Οι τρεις μαζικές φίρμες του Groupe PSA -Citroën, Opel και Peugeot παρουσίασαν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην γκάμα τους, τα LCV Berlingo, Combo και Partner, αντίστοιχα. 

Και τα τρία βαν στηρίζονται πάνω στη σπονδυλωτή πλατφόρμα του ομίλου Efficient Modular Platform 2 (EMP2), την ίδια που υποστηρίζει τις αντίστοιχες επιβατικές εκφάνσεις των γαλλικών μοντέλων, τo νέο επιβατικό Berlingo και το νέο Peugeot Rifter.

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την προγενέστερη ομώνυμη έκδοση των επαγγελματικών μοντέλων είναι η αύξηση της ικανότητας φορτίου στα 1.000 kg. Ο χώρος φόρτωσης έχει την ίδια χωρητικότητα και στα τρία LCV, από 3,3 έως 3,8 κυβικά μέτρα ανάλογα με την έκδοση. Χώρος ικανός για να τοποθετήσεις δύο ευρωπαλέτες.

psa lcv

Κάτω από το καπό, η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα ίδια μοτέρ, ένα βενζίνης και ένα τουρμποντίζελ για τα Peugeot Partner και Citroën Berlingo, με την Opel να μην έχει ακόμη ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Combo.

Όσον αφορά τα βοηθήματα τεχνολογία και ασφαλείας, η γκάμα είναι πλούσια, περιλαμβάνοντας από σύστημα διατήρησης της λωρίδας μέχρι προσαρμοζόμενο cruise control. Η διαφορά στην καμπίνα είναι εντονότερη στο Partner, καθώς το LCV του Sochaux διαθέτει το i-Cockpit της Peugeot με 8άρα οθόνη αφής, στοιχείο που πιθανότατα θα δούμε προσεχώς και στα άλλα δύο μοντέλα. Όσον αφορά το fleet management, στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα ανήκουν σε εταιρικό στόλο, υπάρχουν διαθέσιμα τρία πακέτα τηλεματικής του Free2Move Connect Fleet.

psa lcv

«Η πλατφόρμα EMP2 προσφέρει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο απόδοσης, αλλά μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε έναν ισχυρό, δυναμικό και στιβαρό σχεδιασμό», δήλωσε ο Keith Ryder, σχεδιαστής του νέου Peugeot Partner.

psa lcv

«Η νέα μορφολογία του αυτοκινήτου μας έχει οδηγήσει σε κοντύτερους προβόλους για καλύτερη ευελιξία, σε ψηλότερο καπό για μεγαλύτερη ακαμψία και βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική που προσφέρει ένα εσωτερικό, πρακτικό και διαμορφώσιμο».

ps

Και τα τρία LCV του Groupe PSA θα λανσαριστούν εμπορικά το φθινόπωρο, πιθανόν τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένουμε να μάθουμε την τιμή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube