Η Mercedes-AMG G 63 της Mansory στην Αστυνομία του Ντουμπάι

Η Mercedes-AMG G 63 της Mansory στην Αστυνομία του Ντουμπάι

Η Αστυνομία του Ντουμπάι δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε κάτι λιγότερο από μια Mercedes-AMG G 63 και μάλιστα με τις περιποιήσεις της Mansory.

Ο πιο φανταχτερός αστυνομικός στόλος στον κόσμο έχει ένα νέο περιπολικό: Τη Mansory P720. Πρόκειται για μια βελτιωμένη Mercedes-AMG G 63, η οποία πρόσφατα άρχισε να περιπολεί και να προστατεύει τους δρόμους του Ντουμπάι μετά την εκδήλωση παράδοσης. Στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί τοπικοί αρχηγοί της Αστυνομίας κι ο ιδρυτής του βελτιωτικού οίκου.

Η Mercedes-AMG G 63 φορά ήδη έναν 4λιτρο διτούρμπινο V8. Σε εργοστασιακή μορφή, αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm. Μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,5”.

Περιμένατε κάτι λιγότερο από το Ντουμπάι από μια Mercedes-AMG G 63; Προφανώς όχι! Δεν περιμένατε όμως να έχει βάλει το χεράκι της η Mansory...

Η Mansory εκτοξεύει την απόδοση στους 720 ίππους, αλλά ενδεχομένως για λόγους αξιοπιστίας στο ζεστό κλίμα της αραβικής χερσονήσου, δεν επέλεξε το κορυφαίο πακέτο βελτίωσης P850 των 850 ίππων.

Mercedes-AMG G63

Η Mercedes-AMG G 63 P720 δεν είναι σε καμία περίπτωση αργή. Το σπριντ 0-100 διαρκεί 3,7” κι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h. Και βέβαια, καθώς πρόκειται για Mansory, οι βελτιώσεις εκτείνονται και στον εμφανισιακό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν του άρεσε η Mercedes-AMG G 63 και την έριξε από ελικόπτερο

Νέο body-kit, εντυπωσιακές ζάντες και πιθανώς κάποιες αναβαθμίσεις στην καμπίνα ώστε το αστυνομικό πλήρωμα να νιώθει ξεχωριστό. Τα φτερά είναι φαρδύτερα από το εργοστασιακό μοντέλο, επιπλέον φώτα ξεπροβάλλουν πάνω από το παρμπρίζ, καθώς και μια πίσω αεροτομή.

Mercedes-AMG G63

Κάρμπον πινελιές στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, στη μάσκα και στο καπό, εξασφαλίζουν ότι κανείς δεν θα κατηγορήσει το Ντουμπάι για τσιγκουνιές. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα με πράσινα αυτοκόλλητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φτιάξε μια Mercedes-AMG G 63 6x6 από δύο Suzuki Samurai

Η Αστυνομία της αραβικής χώρας έχει μερικά από τα πιο γρήγορα κι ακριβά περιπολικά παγκοσμίως. Ο στόλος της περιλαμβάνει Lamborghini Aventador, Ferrari FF, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε και μια Lamborghini Urus Performante.

Mercedes-AMG G 63

Αν μια Mercedes-AMG G 63 περιπολικό είναι σχεδόν αναμενόμενη για ένα τόσο πλούσιο κράτος όπως το Ντουμπάι, θυμίζουμε ότι κι η Τουρκία έχει τον δικό της στόλο πανάκριβων περιπολικών

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μια Ferrari 488GTB, μια Bentley Continental GT, μια Porsche Taycan Turbo S, δύο Range Rover, διάφορες γενιές των Audi A6, Mercedes-Benz G-Class, GLS, E-Class και A-Class.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube