Ο Joe Biden το «πατάει» στα 275 km/h στο τιμόνι μιας Porsche

Ο Joe Biden το «πατάει» στα 275 km/h στο τιμόνι μιας Porsche

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ λατρεύει τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Joe Biden

O Joe Biden είναι γνωστός λάτρης της αυτοκίνησης. Μπορεί οι επιταγές της κλιματικής αλλαγής να τον έχουν στρέψει υπέρ της ηλεκτροκίνησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τις στιγμές του πίσω από το τιμόνι και θερμικών μοντέλων.

Άλλωστε, είναι κάτοχος μιας ξεσκέπαστης C2 Corvette του 1967, ενώ όποτε βρίσκει χρόνο, ξεδίνει στην πίστα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Κατά καιρούς, τον έχουμε δει να δοκιμάζει διάφορα νέα μοντέλα, όπως το Ford F-150 Lightning.

Όταν είσαι Πλανητάρχης, μπορείς να ξεδίνεις στα 275 km/h χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, η συζήτηση στράφηκε στα αυτοκίνητα κι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ενθουσιάστηκε όταν είχε την πρώτη του εμπειρία με launch control. 

Joe Biden

Ο 46ος Πρόεδρος δεν είχε ποτέ έρθει σε επαφή με το εν λόγω χαρακτηριστικό, μέχρι σχετικά πρόσφατα όταν οδήγησε μια -μη κατονομαζόμενη- Porsche.

Δεν αναφέρθηκε στις συνθήκες οδήγησης, Πλανητάρχης είναι άλλωστε, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Απλώς αρκέστηκε στα παρακάτω: «Ξέρεις τι έχουν τα καινούργια μοντέλα; Έχουν launch control. Έπιασα με μια Porsche τα 275 km/h». Συνέχισε την κουβέντα εξηγώντας πώς λειτουργεί: «Είναι απίστευτο».

Joe Biden

Ο Joe Biden δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε και το πού πραγματοποιήθηκαν τα παραπάνω, άλλωστε εστίασε στο launch control κι όχι στη μέγιστη ταχύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Joe Biden δεν πιστεύει σε τίποτε άλλο πέραν της ηλεκτροκίνησης

Είναι πιθανό πάντως ότι η βόλτα του με το σπορ δημιούργημα από τη Στουτγάρδη συνέβη πριν γίνει πρόεδρος. Οι Porsche είναι εξοπλισμένες με launch control εδώ και κάμποσα χρόνια.

Άλλωστε, όποτε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη Γη οδηγεί κάποιο αυτοκίνητο, συνηθίζουμε να το βλέπουμε σε βίντεο. Ο Πρόεδρος έχει οδηγήσει πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα μπροστά στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένων των Hummer EVF-150 Lightning και Cadillac Lyriq

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Joe Biden θεσπίζει αυστηρά όρια ρύπων για να πριμοδοτήσει τα EV

Στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ έριχνε ξερογκαζιές σε μια Z06 Corvette εν στάση. Όλα αυτά συνέβησαν βέβαια εκτός δημοσίων δρόμων. Η τελευταία φορά που γνωρίζουμε ότι οδήγησε τη C2 του ήταν στην προαναφερθείσα μονάδα δοκιμών της Μυστικής Υπηρεσίας. 

Joe Biden

Αν και δεν γνωρίζουμε ποια Porsche οδήγησε μέχρι τα 275, όλες οι 911 που προσφέρει τα τελευταία χρόνια η γερμανική εταιρεία είναι ικανές να πιάσουν αυτές τις ταχύτητες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube