Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη με 12χρονο οδηγό σε παιδικό κάθισμα

Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη με 12χρονο οδηγό σε παιδικό κάθισμα

Ο 12χρονος οδηγός κι η 16χρονη συνεπιβάτης αντιμετωπίζουν τώρα σωρεία κατηγοριών και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη

Ένα 12χρονο αγόρι συνελήφθη αφού κατηγορείται ότι έκλεψε ένα Hyundai Santa Fe μαζί με τη 16χρονη συνεργό του, αναγκάζοντας την αστυνομία να προβεί σε άγρια καταδίωξη στη Νέα Υόρκη, η οποία έληξε μόνο όταν ο ανήλικος τράκαρε το κορεατικό SUV. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 12χρονος χρειάστηκε να εγκαταστήσει ένα παιδικό κάθισμα στη θέση του οδηγού για να μπορεί να οδηγήσει.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έκλεψαν το Santa Fe στο Staten Island το βράδυ της Δευτέρας και διέσχισαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν προς το Μανχάταν. Οι αρχές κατάφερουν να εντοπίσουν το αγόρι και το κορίτσι το πρωί της Τρίτης στις 11 το πρωί και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Όταν τελείωσε η άγρια καταδίωξη, η Αστυνομία αντίκρισε έναν 12χρονο καθισμένο σε παιδικό καθισματάκι. Στη θέση του οδηγού.

Ωστόσο, ο νεαρός οδηγός δεν υπάκουσε στις εντολές, σανίδωσε το γκάζι και τράπηκε σε φυγή, χτυπώντας πολλά σταθμευμένα οχήματα περνώντας από την Chinatown. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι που ο 12χρονος τράκαρε το Santa Fe με ένα Hyundai Kona κι αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συσκευή κλοπής αυτοκινήτων μεταμφιεσμένη σε Νintendo Game Boy! [video]

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο υπόπτων λόγω της μικρής ηλικίας τους, αλλά επιβεβαίωσε ότι κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες, αναφέρει η New York Post σε δημοσίευμά της. 

Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη

«Η ελλιπής επιβολή κι η μη τήρηση των νόμων έχουν πλέον καθιερωθεί στα σχολεία μας, όπου τα παιδιά πιστεύουν τώρα ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να αντιμετωπίσουν τις ανάλογες συνέπειες», δήλωσε ένας αξιωματούχος των αρχών στο παραπάνω άρθρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλοπή, ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν περισσότερο και ποια λιγότερο

«Με τον ρυθμό που γίνονται πλέον ληστείες από ανήλικους, θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης απαιτούσε να έχουμε ένα παιδικό κάθισμα μέσα στο αυτοκίνητο. Ώστε σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος το κλέψει, να κινδυνέψει λιγότερο οδηγώντας το», δήλωσε ειρωνικά ένας απογοητευμένος αστυνομικός.

Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη

Το 12χρονο αγόρι κι η 16χρονη κοπέλα θα οδηγηθούν στο Οικογενειακό Δικαστήριο (Family Court), κάτι αντίστοιχο με το δικό μας ποινικό δίκαιο ανηλίκων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube