Η Lamborghini Urus Performante στη μεταφορά οργάνων

Η Lamborghini Urus Performante στη μεταφορά οργάνων

Το πανίσχυρο SUV θα είναι το έκτο μοντέλο της Lamborghini που υπηρετεί στα ιταλικά σώματα ασφαλείας.

Η Lamborghini Urus Performante βάζει τη στολή της κι εντάσσεται στην Polizia di Stato, αλλά όχι για να καταδιώκει κακοποιούς με υψηλές ταχύτητες, όπως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, όπως συμβαίνει και με τη Huracán LP610-4 που υπηρετεί στο Σώμα από το 2017, θα χρησιμοποιηθεί για «ειδικές αποστολές», όπως η επείγουσα μεταφορά ανθρώπινων οργάνων. Και μετά λένε ότι η ταχύτητα σκοτώνει...

Η Lamborghini συνεργάζεται με την ιταλική αστυνομία από το 2004, με πέντε αυτοκίνητα να εντάσσονται στο Σώμα όλα αυτά τα χρόνια. Η Urus Performante θα είναι το έκτο.

Με την Urus Performante στα σώματα ασφαλείας, οι Ιταλοί καραμπινιέρι θα επιστρατεύσουν όποια γνωριμία έχουν για να εξασφαλίσουν μια θέση στο αριστερό κάθισμα του θηρίου

Αν κάποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για τέτοιες αποστολές, αυτή είναι σίγουρα η Urus Performante. Τροφοδοτείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 lt που παράγει 666 PS στις 6.000 rmp και 850 Nm στις 2.300 rpm, ενώ φέρει μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με τη βασική Urus.

Urus Performante

Έτσι, παρά το βάρος των 2.150 kg, το εκρηκτικό SUV εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,3", ενώ η επιτάχυνση δεν σταματά πριν τα 306 km/h. Είναι τόσο ικανή που η Lamborghini δεν χρειάστηκε να προβεί σε καμία μηχανολογική τροποποίηση πριν ενταχθεί στον στόλο της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Urus Performante, ανεβάζοντας τον πήχη [video]

Το Lamborghini Centro Stile ανέλαβε να τη βάψει στα πρέποντα χρώματα, με το μπλε και το λευκό της ιταλικής αστυνομίας να συνδυάζονται με την τριχρωμία της σημαίας της γείτονος.

Urus Performante

Τα αυτοκόλλητα της αστυνομίας έχουν αντανακλαστική μεμβράνη για καλύτερη ορατότητα τη νύχτα κι ένας μπλε φάρος στην οροφή «καθαρίζει» την αριστερή λωρίδα, όταν δεν το καταφέρνει η μουσούδα της Urus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μοιραία καταδίωξη της αστυνομίας σε Lamborghini Urus [video]

Στον χώρο αποσκευών έχει προστεθεί ένα φορητό ψυγείο όπου θα μεταφέρονται τα όργανα. Περιλαμβάνει οθόνη και καταγραφικό δεδομένων για συνεχή παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Urus Performante

«Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε την 20ετή συνεργασία μας με την ιταλική αστυνομία», σχολίασε ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. 

«Γνωρίζοντας ότι τα αυτοκίνητά μας χρησιμοποιούνται για δημόσια καθήκοντα και κυρίως, για κρίσιμες επιχειρήσεις όπως τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, όλοι στην εταιρεία νιώθουμε υπερηφάνεια».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube