Η Tesla άρχισε να διαφημίζεται στο Facebook και στο Instagram

Η Tesla άρχισε να διαφημίζεται στο Facebook και στο Instagram

Κάποτε ιδεολογικά αντίθετος σε κάθε είδους διαφήμιση, τώρα ο Elon Musk αρχίζει την πληρωμένη προώθηση των μοντέλων της Tesla.

Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ήταν εξαρχής σθεναρά αντίθετος στην ιδέα της παραδοσιακής διαφήμισης. Η αντιδιαφημιστική του στάση έχει εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία κι η ανάπτυξή της θεωρείται από πολλούς ως πρότυπο σωστής διαχείρισης.

Αντί να πληρώνει για διαφημίσεις, η Tesla βασίστηκε τόσα χρόνια στο θετικό feedback όσων αγόραζαν τα μοντέλα της. Αλλά και στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων που κάνει κατά καιρούς ο CEO της.

Μετά την απίστευτη επιτυχία των πωλήσεων του Model Y το 2023, τώρα η Tesla επενδύει και σε διαφημιστική καμπάνια

Tesla

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής αυτής της προσέγγισης. Η εταιρεία επέστρεψε στο Facebook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έχοντας διαγράψει την επίσημη σελίδα της στην πλατφόρμα στο αποκορύφωμα του σκανδάλου Cambridge Analytica το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk απειλεί να εγκαταλείψει την Tesla

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχει αρχίσει να προβάλλει πληρωμένες διαφημίσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται ότι τόσο ο Musk, όσο κι η Tesla, θεωρούν πλέον ότι πρέπει να αρχίσουν να επενδύουν στη διαφήμιση εάν θέλουν να συνεχίσουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους.

 

 

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων βασίστηκαν στους early adopters, δηλαδή αυτούς που σπεύδουν να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και τάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model Y πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2023

Τώρα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη αποκτήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε η Tesla κι οι ανταγωνιστές της πρέπει να πείσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό ότι η αγορά ενός EV είναι μια έξυπνη κίνηση. Οι υπόλοιποι το κάνουν εδώ και καιρό, αλλά τώρα ήρθε η ώρα και της start-up από το Τέξας. 

Tesla

Εκτός από το Facebook, η Tesla άρχισε να διαφημίζεται και στο Instagram, ενώ προβάλλονται επίσης διαφημίσεις στο TikTok και στο YouTube. Πριν δύο εβδομάδες, η αμερικανική EV εταιρεία βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να διαφημίσει το Model Y, τονίζοντας το γεγονός ότι κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Cybertruck περιφέρει το Model Y σε γυάλινη προθήκη

Επέλεξε το εντυπωσιακό Cybertruck για να περιφέρει το Model Y σε πολυσύχναστους δρόμους μέσα σε γυάλινη βιτρίνα, τονίζοντας μάλιστα την αμερικανική του κατασκευή. Κάτι που μετράει πολύ στους Αμερικανούς αγοραστές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube