Euro NCAP: Το Range Rover Velar σκοράρει με 5άρα [video]

Euro NCAP: Το Range Rover Velar σκοράρει με 5άρα [video]

Το πρόσφατο SUV της Land Rover ήρθε να προστεθεί στα κορυφαία του είδους, τα Volvo XC90, Mercedes-Benz GLC και BMW X1, πετυχαίνοντας κορυφαία επίδοση.

Το Range Rover Velar συγκαταλέγεται μεταξύ των 5στερων μοντέλων στην προστασία από συγκρούσεις, όπως τα αξιολογεί ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, και αποτελεί πλέον και με τη βούλα ένα από τα ασφαλέστερα SUV στον κόσμο.

Με σκορ 93% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 85% στην προστασία παιδιών, 74% στην προστασία πεζών και 72% για τα συστήματα υποβοήθησης, το Velar ξεπέρασε το ομογάλακτο Discovery στο συνολικό σκορ.

Στην κατηγορία να θυμίσουμε ότι το κορυφαίο σκορ έχει πετύχει η Alfa Romeo Stelvio με 97% για τους ενηλίκους και 84% για τα παιδιά, αλλά το Velar ξεπερνά το ιταλικό SUV στην προστασία πεζών και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα κατά 3% και 12% αντίστοιχα.

Η επίδοση του Velar στην προστασία ενηλίκων και παιδιών ισοφαρίζει αυτή του Audi Q5, ενώ το ξεπερνά στα παιδιά και στα βοηθήματα, όπου το τελευταίο έχει πετύχει 73% και 58% αντίστοιχα. Το Velar ξεπερνά ακόμη το 72% του Volvo XC90 για την προστασία των πεζών –το XC90 ήταν το πιο ασφαλές που είχε δοκιμαστεί από τον Euro NCAP.

Το Velar σκοράρισε πέντε αστέρια στο σύνολο της βαθμολογίας: Ο Euro NCAP προσφάτως εισήγαγε ένα σύστημα βαθμολογίας δύο επιπέδων, με το ένα σκορ να αφορά το αυτοκίνητο στη βασική έκδοσή του και το άλλο με το αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τον έξτρα εξοπλισμό ασφαλείας.

O Jeremy Hicks, γενικός διευθυντής της Jaguar Land Rover UK δήλωσε ύστερα από την αξιολόγηση του Velar: «Για τους πελάτες του Velar, μόνο το καλύτερο είναι αρκετό και είμαστε ευτυχείς που το τέταρτο Range Rover επιβραβεύτηκε με πέντε αστέρια. Αυτό, συνδυασμένο με την εξαιρετική υπολειμματική αξία και το εκπληκτικό ντιζάιν, κατέστησε πραγματικά το Velar ένα αυτοκίνητο για την καρδιά και το μυαλό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube