Euro NCAP: Πέντε αστέρια για Arteon, Ibiza, Insignia και Stelvio, αναβαθμίστηκε η ασφάλεια της Mustang [videos]

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για Arteon, Ibiza, Insignia και Stelvio, αναβαθμίστηκε η ασφάλεια της Mustang [videos]

Η Ford απάντησε δυναμικά στην αρχική αξιολόγηση δύο αστέρων του Euro NCAP, με μεγαλύτερο κιτ ασφαλείας που της έδωσε τρία αστέρια.

Η Ford Mustang βελτίωσε την επίδοσή της στις δοκιμές του Euro NCAP, ανεβάζοντας το σκορ της από δύο σε τρία αστέρια,  με την προσθήκη περισσότερων στάνταρ συστημάτων ασφαλείας.

Η Ford είχε κατακριθεί νωρίτερα μέσα στο 2017, όταν το εμβληματικό muscle car της σημείωσε φτωχά αποτελέσματα στην πλαγιομετωπική και πλευρική δοκιμή σύγκρουσης. Οι αερόσακοι της Mustang δεν μπόρεσαν να φουσκώσουν πλήρως και οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας και οι περιοριστές φορτίου δεν λειτούργησαν αρκετά αποτελεσματικά.

Η Ford απάντησε στη χαμηλή αξιολόγηση με την προσθήκη στάνταρ συστήματος αναγνώρισης πεζού, προειδοποίηση επικείμενης πρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης (ΑΕΒ) και σύστημα διατήρησης της λωρίδας. Επίσης έλυσε το πρόβλημα με τη δυσλειτουργία των αερόσακων.

Ο Matthew Avery, διευθυντής έρευνας της Thatcham Research είπε: «Η συμβουλή μας προς τους αγοραστές είναι πάντα να επιλέγουν αυτοκίνητα με αξιολόγηση Euro NCAP πέντε αστέρων, άρα μια αξιολόγηση τριών αστέρων δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς».

«Ωστόσο, η ταχύτατη προσθήκη μιας στάνταρ σουίτας τεχνολογίας για την ασφάλεια και η έγκαιρη αναβάθμιση της επίδοσης των αερόσακων και των συστημάτων συγκράτησης πρέπει να επικροτηθεί και να υπογραμμίσει την ισχύ του προγράμματος δοκιμών του Euro NCAP για τους καταναλωτές ως μοχλού πίεσης για θετική δράση».

Μαζί με τη Mustang, στον τελευταίο γύρο δοκιμών του Euro NCAP, δοκιμάστηκε το νέο SEAT Ibiza που αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια –διατίθεται με στάνταρ σύστημα αναγνώρισης πεζού-ΑΕΒ. Με πέντε αστέρια αξιολογήθηκαν ακόμη η Alfa Romeo Stelvio, το Hyundai i30 και το Volkswagen Arteon, ενώ το νέο Honda Civic βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια.

Δείτε κάτω από τα videos το αναλυτικό φύλλο αξιολόγησης κάθε μοντέλου...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube