Euro NCAP: Φωτιά και δύο αστέρια για τo Lancia Ypsilon [video]

Euro NCAP: Φωτιά και δύο αστέρια για τo Lancia Ypsilon [video]

Το ανανεωμένο Lancia Ypsilon ολοκλήρωσε τις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, βαθμολογούμενο με δύο αστέρια, ενώ πήρε και φωτιά.

Το facelifted Lancia Ypsilon 2016 δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον Euro NCAP και τα αποτελέσματά του ήταν απογοητευτικά.

Σε αυτή την έβδομη σειρά δοκιμών πρόσκρουσης που διεξήγαγε ο Euro NCAP τεστάρισε συνολικά 15 μοντέλα από 12 κατασκευαστές. Τις τοπ επιδόσεις με πέντε αστέρια σημείωσαν τα νέα BMW X1, Lexus RX, Mercedes-Benz GLC, Infiniti Q30, Jaguar XF, Jaguar XE, Opel/Vauxhall Astra, Kia Sportage, Kia Optima, Renault Mégane, και το Renault Talisman. Ακολούθησαν με τέσσερα αστέρια τα Nissan Navara και MINI Clubman, ενώ η BMW Z4 (!) απέσπασε τρία αστέρια.

Το Lancia Ypsilon ήταν το μόνο που βαθμολογήθηκε με δύο αστέρια, ενώ το πιο απογοητευτικό ήταν ότι το αυτοκίνητο πήρε φωτιά ύστερα από την όφσετ μετωπική σύγκρουση σε μπαριέρα. Ωστόσο, το video από την επίμαχη δοκιμή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η φωτιά προήλθε από το μηχανοστάσιο λόγω βραχυκυκλώματος στο θετικό πόλο της μπαταρίας. Αυτό προκάλεσε την πυρκαγιά στο υγρό φρένων που διέρρεε από το ρεζερβουάρ, αλλά όπως είπε ο Euro NCAP αυτό αποτελεί «σπάνιο φαινόμενο».

Στον τομέα των ποσοστών, η Lancia New Ypsilon 1.2 Gold που δοκιμάστηκε πέτυχε 44% στην προστασία επιβατών, 79% στην προστασία των επιβαινόντων παιδιών, 64% στους πεζούς και 38% στα συστήματα ασφαλείας. Μια απόδοση που δεν είναι ό,τι ακριβώς προσδοκούσαν οι φίλοι της ιστορικής φίρμας, συνυπολογιζόμενου ότι το Ypsilon είναι αυτή τη στιγμή το μόνο μοντέλο της εταιρείας.

[Πηγή Euro NCAP]  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube