Νέο KIA Sportage 2016: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες [upd]

Νέο KIA Sportage 2016: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες [upd]

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του KIA Sportage, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το νέο Sportage έχει νέα σχεδίαση στα πλάγια και πίσω, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι στο εμπρός μέρος.

Τα φώτα δεν είναι πλέον ενσωματωμένα στη μάσκα, όπως στο προηγούμενο μοντέλο της 3ης γενιάς, αλλά είναι τώρα τοποθετημένα πιο ψηλά, στις άκρες του καπό. Έτσι, η χαρακτηριστική μάσκα –«μύτη τίγρης»– της ΚΙΑ μένει μόνη της, ξεχωριστή.

Στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα υπάρχει ένας μεγαλύτερος αεραγωγός, με μια «ποδιά» σε ασημί χρώμα από κάτω του. Οι προβολείς ομίχλης, που συμπληρώνουν τη νέα σχεδίαση του εμπρός μέρους, είναι τέσσερις σε κάθε πλευρά, αποτελώντας δύο πιο χτυπητά στο μάτι σύνολα.

Από το πλάι, το Sportage διατηρεί την παραδοσιακή εμφάνιση SUV, αλλά σε λίγο πιο «σπορ κουπέ» εκδοχή. Οι θόλοι των τροχών είναι πιο τονισμένοι και ένα έντονο νεύρο διατρέχει τις πόρτες.

Η ΚΙΑ λέει ότι η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Provo του 2013, με μια τονισμένη γραμμή να ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Τα φλας και τα φώτα της όπισθεν είναι τώρα πολύ χαμηλότερα από πριν, σε ξεχωριστά σύνολα μέσα στον προφυλακτήρα.

Το νέο μοντέλο πιθανότατα θα έχει και μια πολύ αναβαθμισμένη καμπίνα σε σχέση με το σημερινό Sportage. Ο CEO της ΚΙΑ Μ. Βρετανίας, Paul Philpott, είπε στο «αδελφό» μας AUTOCAR ότι αυτό ήταν απαίτηση των κατόχων του τρέχοντος μοντέλου.

«Αναγνωρίζουμε ότι, για ένα πιο απαιτητικό κοινό, θέματα όπως η ποιότητα του εσωτερικού και η οδική συμπεριφορά και άνεση, είναι πρωταρχικά», είπε. «Όλοι αυτοί οι τομείς έτυχαν της δέουσας προσοχής. Και το κάναμε αυτό διότι μας το ζήτησαν οι πελάτες μας».

Θα υπάρχει μία και μόνη σχεδίαση εσωτερικού, αν και η οθόνη του συστήματος θα πρέπει να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Τα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα θα είναι τώρα πολύ λιγότερα. Η ΚΙΑ λέει ότι η καμπίνα θα έχει «πλούσια υλικά» ώστε να αναβαθμιστεί η αντιληπτή ποιότητα, ενώ θα υπάρχει και η τεχνολογία που ξέρουμε από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως η ασύρματη φόρτιση του κινητού και το σύστημα που βοηθάει την οπισθοπορεία μέσα σε κίνηση. Οι κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού θα έχουν κι ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Οι λεπτομέρειες για την γκάμα των κινητήρων θα αποκαλυφθούν στην Φρανκφούρτη, αλλά ξέρουμε ότι θα αποτελείται από δυο βενζινοκίνητα και δυο ντίζελ μοτέρ. Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.6 GDI άμεσου ψεκασμού με 135 PS και θα ακολουθεί ο τούρμπο 1.6 T-GDI με 176 PS. Στους ντίζελ, οι επιλογές θα ξεκινούν από τον 1.7 CRDi με 115 PS και θα ολοκληρώνονται με ένα δίλιτρο σε εκδόσεις με 136 PS και 184 PS.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μηχανικά του μέρη, το νέο Sportage θα βασίζεται -όπως γινόταν μέχρι τώρα - στο αντίστοιχο Hyundai Tucson και θα διατίθεται σε εκδόσεις με την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

[Πηγές: ΚΙΑ, AUTOCAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube