Αμερικανική νοσταλγία '90s με Dodge Viper και Vector W8 [video]

Αμερικανική νοσταλγία '90s με Dodge Viper και Vector W8 [video]

Ταξίδι στον χρόνο με δύο θρυλικά αμερικανικά μοντέλα.

Dodge Viper

O Mat Watson του CarWow βρίσκεται στην αμερικανική ήπειρο κι έχει βρει ευκαιρία να βάλει χέρι σε μοντέλα που σπανίζουν στην Ευρώπη. Στο τελευταίο του βίντεο, αντιπαραθέτει το πρώτης γενιάς Dodge Viper, μάλιστα ένα μοντέλο προπαραγωγής, με το υπερσπάνιο Vector W8.

Το Dodge Viper RT/10 έγινε διάσημο για τον μπρουτάλ χαρακτήρα του και τον θηριώδη V10 των 8,0 lt. Με ωμή ισχύ κι απουσία ABS και κάθε συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης, υποσχόταν μια ανόθευτη οδηγική εμπειρία.

Τα οχήματα που είχαμε αφίσες στο παιδικό μας δωμάτιο, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας

Το Vector W8 στόχευε σε σαφώς πιο παχιά πορτοφόλια με προδιαγραφές που σοκάρουν για την εποχή. Σε επίπεδο προδιαγραφών, ο V8 των 6,0 lt με τα δύο τούρμπο αποδίδει τέτοια νούμερα ώστε να θεωρείται ανταγωνιστικός ακόμα και σήμερα.

Dodge Viper

Με 630 PS και 880 Nm, υποσχόταν καταιγιστικές επιδόσεις στο W8 των 1.506 kg. Την ίδια στιγμή, όλη αυτή η κολοσσιαία απόδοση διοχετευόταν στους πίσω τροχούς, αλλά μέσω ενός 3τάχυτου αυτόματου κιβωτίου από... τροχόσπιτο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dodge Viper για 12 νοματαίους!

Το Dodge Viper κόστιζε το 1/6 των χρημάτων κι είχε πιο απλοϊκή προσέγγιση. Πολλά κι ατμοσφαιρικά κυβικά. 400 PS και 630 Nm από 8,0 lt, συνδυασμένα με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Dodge Viper

Το αυτόματο είναι η καταδίκη του σοφιστικέ αεροδυναμικού W8. Όταν τα δύο μοντέλα στήνονται στην εκκίνηση, δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο επαφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο κατασκευαστής Vector επιστρέφει

Το Vector αργεί πάρα πολύ να ξεκινήσει, προφανώς λόγω του κιβωτίου. Να ευθύνεται και το turbo lag του κινητήρα; Σημασία έχει ότι το Viper εξαφανίζεται μπροστά κι η κόντρα δεν έχει ενδιαφέρον.

Dodge Viper

Όσες φορές και να διαγωνιστούν, είτε από στάση είτε εν κινήσει, το ξεσκέπαστο αμερικανικό μοντέλο είναι με διαφορά ο νικητής. Στο 1/4 του μιλίου, το Viper περνά τη γραμμή του τερματισμού στα 12,2", ενώ το Vector στα 13,5". 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία το πρώτο Dodge Viper παραγωγής με 10.000 km

Πέρα από τις επιδόσεις, το W8 είναι μια απογοήτευση και στο ηχητικό κομμάτι, αφού ακούγεται περισσότερο σαν ηλεκτρική σκούπα παρά σαν τέρας 630 PS. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube