«Άκυρο το Tesla Model 2», λέει το Reuters, διαψεύδει ο Elon Musk

«Άκυρο το Tesla Model 2», λέει το Reuters, διαψεύδει ο Elon Musk

Μύλος στα του Tesla Model 2, με το Reuters να αναφέρει ότι το πρότζεκτ ακυρώθηκε και τον Elon Musk να κατηγορεί ότι λένε πάλι ψέμματα.

Model 2

Ο πλανήτης περιμένει με αγωνία πότε θα λανσαριστεί το πολυαναμενόμενο Model 2 και κάθε είδηση που σχετίζεται με αυτό, αλλά το Reuters έβαλε ταφόπλακα στο νέο μοντέλο με ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι η Tesla ακύρωσε την εξέλιξή του. Ο Elon Musk έσπευσε να διαψεύσει την είδηση και να αναφέρει ότι το διεθνές πρακτορείο ψεύδεται - για πολλοστή φορά.

Το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία θα δώσει πλέον προτεραιότητα στην προετοιμασία ενός αυτόνομου robotaxi, το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Model 2.

«Πέρασε η Πρωταπριλιά», λέει στο Reuters ο Elon Musk, CEO της Tesla

Model 2

Κι ότι η Tesla συνειδητοποίησε ότι ο κινεζικός ανταγωνισμός στα χαμηλά βαλάντια είναι αμείλικτος και προτίμησε να σπρώξει τους πόρους της στην εξέλιξη του robotaxi. Εκεί δηλαδή που θα έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το βρετανικό πρακτορείο βάζει μπουρλότο στην ειδησεογραφία, χωρίς να υπάρχει πραγματική είδηση. Πολλές φορές μάλιστα στοχεύει την Tesla και λόγω του κύρους και της εκτίμησης που απολαμβάνει παγκοσμίως, μπορεί να κατευθύνει την αγορά.

Χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω από το ότι έχει «ανώνυμες πηγές», δυναμιτίζει το κλίμα κι έχει μπει στο μάτι του Νοτιοαφρικανού διευθύνοντα συμβούλου της Tesla. Στην περίπτωσή μας, ο Musk κινήθηκε ταχύτατα και μέσω Χ, ενημέρωσε το κοινό ότι «το Reuters λέει ψέματα (ξανά)».

 

 

Ανεπίσημα αναφέρεται ως Model 2 ή «Redwood», το προσιτό EV αναμένεται με αρχική τιμή περί τα $25.000, προσφέροντας 300 ίππους και 400 km αυτονομίας. Οι φήμες λένε ότι θα παρουσιαστεί εντός του 2025 κι ότι θα χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο κατασκευής με στόχο την κατά 50% μείωση του κόστους παραγωγής και πάνω από 40% του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model 2 «Redwood» καταφτάνει στα μέσα του 2025

Η νέα μέθοδος ονομάζεται εσωτερικά «unboxed» κι αντικαθιστά τη συμβατική γραμμή συναρμολόγησης με μικρές ομάδες εργαζομένων που συναρμολογούν ταυτόχρονα διαφορετικά βασικά εξαρτήματα του οχήματος. Τα οποία στη συνέχεια θα ενσωματωθούν κατά την τελική συναρμολόγηση.

Model 2

Από τότε που ο Henry Ford ξεκίνησε τη γραμμή παραγωγής για το Model T το 1913, η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων μαζικής αγοράς έχει παραχθεί με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, τα στελέχη της Tesla σημειώνουν ότι αυτή η προσέγγιση έχει πολλές ανεπάρκειες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κίνα για το Model 2

Τον Ιανουάριο, ο Έλον Μασκ περιέγραψε το «επαναστατικό σύστημα κατασκευής» ως «πολύ πιο προηγμένο από οποιοδήποτε σύστημα κατασκευής αυτοκινήτων στον πλανήτη και μάλιστα με διαφορά».

Model 2

Το Model 2 -ή όπως αλλιώς ονομαστεί- θα παίξει κρίσιμο ρόλο στη φιλοδοξία της Tesla να επιτύχει ετήσιες πωλήσεις 20 εκατομμυρίων οχημάτων έως το 2030. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube