Αγόρασε το Willys ΜΒ του Στρατιώτη Ράιαν [video]

Αγόρασε το Willys ΜΒ του Στρατιώτη Ράιαν [video]

Βάλε λίγο Hollywood στο γκαράζ σου κι απόλαυσε ένα σκληροτράχηλο off-roader, αγοράζοντας το Willys ΜΒ που πρωταγωνίστησε στη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν.

Willys Jeep

Σαν να μην έφτανε η πλούσια ιστορία που κουβαλάει κάθε Willys MB, το συγκεκριμένο έχει κάνει και καριέρα στον κινηματογράφο. Το καλύτερο; Τώρα μπορεί να γίνει δικό σας!

Το Willys ήταν ένας σκληροτράχηλος μεταφορέας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα στρογγυλά του φανάρια έχουν αντικρίσει πολύ αιματοκύλισμα, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1940. Συνέχισε να υπηρετεί σε στρατούς σε όλο τον πλανήτη για πολλά χρόνια.

Το πιο διάσημο Willys MB του πλανήτη μπορεί να γίνει δικό σου! Ύστερα από τον Tom Hanks και τη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, γιατί να μην παρκάρει στο γκαράζ σου;

Ένα άψογο μοντέλο του 1944 πρόκειται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα, επιδεικνύοντας ένα πολύ ιδιαίτερο βιογραφικό. Πωλείται από την TLO Film Services, η οποία προμήθευε οχήματα σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το 1962.

Willys Jeep

Τα αρχεία της TLO δείχνουν ότι το συγκεκριμένο Willys έχει χρησιμοποιηθεί στη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν όπου πρωταγωνιστούσε ο Tom Hanks κι ο Matt Damon, καθώς και στις σειρές Band of Brothers και Pennyworth.

Η TLO αγόρασε το Willys ΜΒ τον Ιανουάριο του 1996 κι η καταχώριση αναφέρει ότι ήταν ο τέταρτος ιδιοκτήτης. Άρα εσείς θα είστε ο πέμπτος, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τους οδηγούς που άλλαξε στη στρατιωτική του θητεία.

Willys Jeep

Ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1977. Τον Φεβρουάριο του 2023 έγινε πλήρης ανακατασκευή του αρχικού κινητήρα , η οποία κόστισε €5.700. Συνολικά έχει διανύσει 41.800 km, που δεν είναι πολλά για 80χρονο στρατιωτικό όχημα. 

Πριν αναλάβουν οι υπολογιστές και τα γραφικά, τα γυρίσματα γίνονταν σε εξωτερικό χώρο κι όλα όσα απαθανάτιζε η κάμερα ήταν πραγματικά. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πλείστες διασημότητες έχουν οδηγήσει ή καθίσει μέσα στο πιο διάσημο τετρακίνητο του πλανήτη.

Willys Jeep

Η δημοπρασία για το Willys ΜΒ του 1944 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του NEC Classic Motor Show Sale 2023 στην Αγγλία την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Ονομάζεται Ημέρα Ανακωχής ή Ημέρα Εκεχειρίας κι αποτελεί επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Γαλλία και στο Βέλγιο την αποκαλούν «L'Armistice» κι είναι επίσημη αργία.

Αναμένεται να πουληθεί από £18.000 έως £22.000, περίπου €20.500 ως €25.000, λιγότερα δηλαδή απ' όσα κοστίζει ένα καινούριο Jeep Wrangler.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube