Ελβετοί ακτιβιστές για το κλίμα επιτίθενται σε Porsche κι Audi

Ελβετοί ακτιβιστές για το κλίμα επιτίθενται σε Porsche κι Audi

Οικολόγοι ακτιβιστές καλύπτουν μοντέλα της Audi με πορτοκαλί σκόνη, βάφουν πορτοκαλί τοίχο αντιπροσωπείας της Porsche.

ακτιβιστές

Οι ακτιβιστές, μέλη της ομάδας Liberate Switzerland, χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες και πιστόλια ψεκασμού για να καλύψουν τον εξωτερικό τοίχο μιας αντιπροσωπείας της Audi με ένα πορτοκαλί υγρό. Το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιεί η ομάδα στην επωνυμία της.

Μέσα στην αντιπροσωπεία, οι ακτιβιστές στόχευσαν μια συλλογή από νέα crossover της Audi, τα οποία κάλυψαν με μια πορτοκαλί σκόνη. Δεν είναι σαφές πόση ζημιά προκλήθηκε, αν και στο παρελθόν η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει μη καταστροφικές μεθόδους. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με εξωτερικό τοίχο αντιπροσωπείας της Porsche.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές προσπαθούν να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη για την κλιματική αλλαγή

ακτιβιστές

Σε μια προηγούμενη διαμαρτυρία στο μουσείο αυτοκινήτων της Volkswagen στη Γερμανία, χρησιμοποίησαν ένα πορτοκαλί κάλυμμα αυτοκινήτου για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Το Liberate Switzerland, παλαιότερα γνωστό ως Renovate Switzerland, ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες του ως απόρροια απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γερμανός υπουργός παύει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα;

Στις αρχές Απριλίου, το δικαστήριο καταδίκασε την Ελβετία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή δεν έλαβε επαρκή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ακτιβιστές

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ENNHRI) αναφέρει ότι το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η ελβετική κυβέρνηση δεν σέβεται τα δικαιώματα ποιότητας ζωής των πολιτών του εξαιτίας της αδράνειάς της να αναλάβει πιο ριζοσπαστικές δράσεις.

Στο παρελθόν, η Liberate Switzerland δημιούργησε οδοφράγματα βάζοντας τα μέλη της να κολλήσουν τα χέρια τους στο οδόστρωμα, σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης.

«Τα αυτοκίνητα καταστρέφουν το κλίμα μας», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές μπροστά στην αντιπροσωπεία της Porsche. «Κάνει πολλή ζέστη για Απρίλιο. Το καλοκαίρι θα είναι φρικτό, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν κι υποφέρουν. Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να κινητοποιηθεί ο πληθυσμός. Πρέπει να δράσουμε τώρα».

ακτιβιστές

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές κατασκήνωσαν πάνω σε δέντρα για να αποτρέψουν την επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εμπρησμός στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Λίγες μέρες μετά, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «The Volcano Group» έβαλε φωτιά σε κοντινό ηλεκτρικό πυλώνα που διέκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Elon Musk. Με τον τελευταίο να τους αποκαλεί τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube